Најновије

УБРЗАЈТЕ СВОЈ КОМПЈУТЕР: 11 трикова да ваш рачунар ради као нов!

Познато вам је да се компјутер временом успорава, али не морате због тога куповати нови. Потребно је мало времена и нешто новца како би рачунар поново радио као да сте га тек купили!
Илустрација (фото: interface.ca)

Илустрација (фото: interface.ca)

1.Периодично брисање непотребних фајлова Програм CCleaner је један од најбољих програма који вам омогућава да обришете непотребне фајлове из ваших броузера, програма, система. 2. Уклоните непотребне визуелне ефекте и анимације из Windows  окружења Тачно је да Windows  неће изгледати лепше, али ви изабетите за шта сте - за естетику или брзину. Ако сте се ипак одлучили за брзину на Windows7 укључите “ Aero“ тему, кликом на десно дугме изаберите “ Personalize“ у табу “ Window Color“ изаберите “ Enable transparency“. 3. Редовно скенирајте и апдејтујте антивирус програма Вируси могу да оборе систем и обришу фајлове. Редовним  апдејтом  антивирус програма то можете да предупредите. Наиме, на тај начин редовно обнављате базу вируса и умањујете шансе да вас угрози неки нови вирус. Један бесплатан и добар антивирус програм јеSecurity Essentials. Најбоље би било да сваких месец дана скенирате цео систем. Погледајте и преузмите најбоље антивирус програме! 4. Купите додатну РАМ меморију РАМ или меморија насумичног приступа је јефтина и лако ју је заменити, а може значајно да убрза ваш рачунар. Можете да користите програм за скенирање свих компоненти и видите колико је тачно застарела. 5. Купите ССД диск То су дискови нове генерације који не користе механичке делове као стари ХДД дискови. Уградњом ССД диска приметно повећавате брзину уписа фајлова на диск, убрзавате учитавање програма и убрзаватеWindows, ако је на њему инсталиран. Стари диск можете користити за чување докумената, филмова или музике. Иако су још увек веома скупи, цена ових дискова пада из дана у дан и озбиљно прети да угрози опстанак механичких дискова. 6. Смањите број програма који се пале приликом покретања рачунара Чекање приликом подизања система зна да буде веома напорно због неких програма који се покрећу заједно са системом. Да би сте их све видели, куцајте у search старт менија “ msconfig “. Кликните на  Startup и видећете све програме потом избаците програм који вам није неопходан . Будите опрезни да не обришете нешто што не разумете. 7. Погледајте који све програми раде у позадини Проверите који процеси одузимају највише снаге компјутеру. Идите десним кликом миша на старт мени, ту се отвара падајућа листа на којој кликнете на “ Start task manager“ и приступите таск менаџеру. 8. Форматирање хард диска и реинсталација Windowsa Реинсталацијом се враћате на фабричка подешавања, па је компјутер је освежен и ради као нов. Обратите пажњу да све битне податке и документа пребаците на сигурно, на другу партицију диска, екстерни хард диск или усб флеш меморију. 9. Обришите историју на броузеру Ако имате проблем приликом сурфовања, решење може бити у вашем претраживачу. Упутства могу да буду различита у зависности од претраживача, али генерално прођите кроз “ Settings“ мени и опцију “ History“ да би сте обрисали меморију.
Прочитајте још:(ВИДЕО) ГЕНИЈАЛНО: Жене ево како да вам груди стоје усправно!МИСТЕРИЈА:Пронађен планктон у свемиру!
10. Освежите search index вашег рачунара Ово може умногоме да убрза процес претраге компјутера дефрегмантацијом хард диска. Овај процес може да одузме доста времена, у зависности од величине хард диска. 11. Рестартујте рачунар са времена на време Кад одређени програми константно раде, то онда временом узима више меморије него што је потребно. То ћете променити ако свакодневно рестартујете компјутер. Извор: На длану

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА