Најновије

Кравчук: Русија да званично призна да је нелегално ушла у Украјину

КИЈЕВ - Леонид Кравчук, први украјински председник, изјавио је да је "Путин фактички званично признао да је Русија ушла на територију Украјине", тако што је наредио улазак руског хуманитарног конвоја у Украјину.
Леонид Кравчук (Фото: лента-уа.нет)

Леонид Кравчук (Фото: лента-уа.нет)

Кравчук каже је Русија дужна да призна да је нелегално ушла у Украјину, те да Русија не поштује међународно право. "Русија се меша у унутрашња питања Украјине и мешаће се и даље." - каже Кравчук, преноси Диалог.Уа. Канада, Немачка, САД и Велика Британија, укључујући Андерса Фог Расмусена, генералног секретара НАТО алијансе, осудили су данашњи  улазак руског хуманитарног конвоја на територију Украјине. Владимир Путин, руски председник, немачкој канцеларки Ангели Меркел, данас је у телефонском разговору најавио да ће конвој ући и отићи у Луганск.
Прочитајте још: (ФОТО) Овако српски четници у Новорусији иду на фронт!
Путин је Меркеловој рекао да "би даље одлагање хуманитарне помоћи Луганску било недопустиво". Руске власти су више пута апеловале на Кијев да обезбеди пролазак конвоја, али је Кијев на све начине ометао конвој о чему су сведочили и званичници Црвеног крста. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА