Најновије

(ВИДЕО) Ево шта је Вучић данас рекао о Русији и ЕУ!

БЕОГРАД - Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија поштовати вољу Европске уније и да неће давати додатне субвенције за извоз својих производа у Русију, и поновио да наша земља неће уводити санкције Русији, стоји на сајту Владе Србије.
Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Вучић је на конференцији за новинаре поводом документа који је ЕУ упутила Србији због могућег повећања извоза у Руску Федерацију, истакао да грађани могу да буду спокојни и да Србија, и поред тога што се налази у тешкој економској ситуацији, није ничим угрожена. Он је рекао да му је заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт пре два дана у Обреновцу уручио документ којим се Влада Србије обавештава о томе да би требало да се уздржи од било каквих мера подржавања извоза у Русију, што практично значи да не би требало суштински или значајно да прошири српски удео у извозу на руско тржиште, замењујући тако извоз земаља ЕУ, стоји на сајту Владе Србије. Председник Владе је објаснио да је форма тог документа нижа од демарша, али да Србија не жели да потцењује садржај који јој је уручен. Вучић је указао на то да наша земља нема потребу да даје подстицаје за извоз у Русију, и поновио да је стратешки циљ Србије чланство у Европској унији. Он је подсетио на то да је ЕУ највећи спољнотрговински партнер Србије, као и да наша земља извезе у Унију девет пута више робе него у Русију. Док сам на челу Владе поштоваћемо туђе интересе, али бринућемо своје бриге. Србија води рачуна о интересима грађана, не вређа никога, поштује све. Србија је на путу европских интеграција, али очекујемо да ЕУ одржи обећање и да пре краја године отворимо поглавља 32 и 35, поручио је Вучић.
Прочитајте још: Хашко тужилаштво повлачи део тужбе против КараџићаСедница Савета безбедности УН о Косову 29. августаТадић: Нису нам циљ мандати!
Он је истакао да не очекује никакве санкције Европске уније због новонастале ситуације, и нагласио да Србију види као успешну и модерну земљу, од које већ 2016. године очекује да има највећи привредни раст у ЕУ. Премијер је поновио да успех наше земље зависи од нас самих, нашег рада, мера и посвећености, и истакао да ако тога не буде, неће бити ни резултата. Вучић је поручио привредницима да повећају производњу јер за пласман робе има простора и у нашој земљи, и објаснио да ће производња бити повећавана у складу са мерама које ће Влада донети, и у складу са законима. Он је најавио и да ће одређени градови правним путем бити проглашени за зоне слободне трговине, с обзиром на то да Србија жели да привуче инвеститоре. Већ имамо 11 градова са слободним зонама, који имају своју инфраструктуру коју желимо додатно да искористимо, објаснио је председник Владе и напоменуо да је циљ да се привуче још више произвођача, о чему је разговарао и са највећим европским приватним произвођачима меса из Немачке. Вучић је, говорећи о обнови земље након поплава, истакао да је износ од три хиљаде евра помоћи државе за санацију оштећених кућа у поплављеним подручјима велика сума у овом тренутку, наводи сајт Владе Србије. Он је рекао да се помоћ добија десет дана након израде решења, и саопштио да је до сада исплаћено нешто више од 600 решења. Тај поступак сада ће ићи много брже, с обзиром на то да се недавно, а посебно у Обреновцу, променила ситуација када је Београд послао правнике да пруже помоћ у издавању решења, објаснио је премијер. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА