Најновије

(МАПЕ) Нова тактика Новорусије: Герила напада Украјинце на њиховој територији

ДОЊЕЦК - Прпруске снаге извеле су данас низ напада у дубини територије које држе украјинске снаге. Борбе су вођене чак и у околини Славјанка, показују мапе које је данас објавила украјинска армија.
Герила у офанзиви (Фото: РНБО)

Герила у офанзиви (Фото: РНБО)

До сукоба са проруским снагама дошло је код Славјанск, Северска, затим на самом западу Доњецког региона у Црвеној Пољани, у Василовки и Валновахи и на крајњем југу на обали Црног Мора код места Новозовск, уз границу са Русијом. За нападе на југу Доњецког региона украјинска страна је оптужила војску Руске Федерације. Занимљиво је да су борбе вођене и у градовима који нису никад били у поседу снага Новорусије што показује да је апел руководства побуњеника да грађани Украјине подигну устанак против власти у Кијеву уродио плодом. Украјинци који су пре неколико дана објавили да су освојили Луганск сада признају да је град под контролом проруских снага, а да су побуњеници чак ослободили околину и да су близу поновног успостављања стабилног коридора ка Краснодону.
Прочитајте још: Проруске снаге заузеле три града на истоку Украјине!
Ипак мапе које објављује Кијев треба узети са резервом јер на њима тзв. Јужни лонац се и даље налази у рукама њихове војске иако су њега одавно заузели побуњеници. Такође многе територије које су приказане да су под контролом Кијева заправо повремено заузима украјинска војска а затим се повлачи. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА