Најновије

Ово су три највеће опасности на Косову!

ПРИШТИНА - Приштински дневник "Коха диторе" пише данас да су тероризам, осетљива ситуација на северу и социјални немири три могуће опасности које прете безбедности Косова.
Косово-извор проблема Фото: Трансконфликт.цом

Косово-извор проблема Фото: Трансконфликт.цом

На те опасности указују руководиоци безбедоносних институција, а исте тврдње су и у извештајима невладиних организација које се баве питањем безбедности, пише "Коха". Прошлонедељно хапшење више од 40 особа под сумњом да су укључене у терористичке активности и подстрекивање на верску мржњу, потом одређена криминална дела и веома чести случајеви у саобраћају са трагичним последицама, повећали су стрепњу јавности да "нова држава постане небезбедна за живот", наводи "Коха".
Прочитајте још:Погледајте које земље су профитирале на санкцијама против СРЈ!Овако је створен џихад косовске производње!
Стручњаци за безбедност оцењују да Косово нема довољно људских и техничких капацитета да се суочи и супростави изазовима и опасностима које му прете. Аналитицар за безбедност Арменд Муја сматра да би Косово савладало такве опасности треба да предузме више корака, који застоју. Он оцењује да се суочавање са тим изазовима може извести када се обезбеди напредак у више друштвених и социјалних области, изградњи одрживог демократског система, укључивање у евроатлантске безбедносне организације, изградња респектабилног безбедносног апарата, као и уређење верског образовања у складу са демократским принципима, преноси "Коха диторе". Извор: Коха Диторе/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА