Најновије

Снаге самоодбране ДНР настављају уличне борбе за Иловајск са украјинском армијом, почео и напад на Северодоњецк!

ДОЊЕЦК - Оружани сукоб снага самоодбране и украјинске армије се наставља у Иловајску у Доњецкој области, саопштио је за РИА Новости командир једног одреда с надимком „Моторола“.

<div
Нови напади... (Фото: Новороссиа)

Нови напади... (Фото: Новороссиа)

- У суштини пола града контролишемо ми, пола они, саопштио је Моторола. Према његовим речима, снаге самоодбране потискују украјинску армију из града. Они се налазе на периферији града и нападају из артиљеријских оруђа.

Новинар РИА Новости се уверио да је већина становништва остала у граду. Људи се већ две недеље скривају у подрумима и склоништима.

Украјинска армија је раније изјавила да је заузела Иловајск, али није успела да се позиционира у граду. Саветник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко је на свом Facebook саопштио да су батаљони добровољачке полиције претрпели велике губитке – на десетине погинулих и рањених у борбама за град.

Снаге самоодбране сматрају да су те цифре умањене. Са друге стране одреди под командом Алексеја Мозговоја започели су најављени напад на Северодоњецк који је последњих недеља под контролом снага кијевске хунте.
Прочитајте још:Меркелова прети Русији новим санкцијама!Снаге Новоросије отвориле нове фронтове око Мариупоља и боре се за излазак на Азовско море!
Украјинци су истовремено обновили напад на стратешки важни град Иловајск. Нападају са 4000 људи, а град брани око 1500 бораца Новорусије. Кијев је послао појачање својим који нападају Амвросијевку. Очекује се и украјински напад на положаје устаника око Сау-Могиле. Међутим, војни врх Доњецке Републике тврди  да за ту битку има довољно и бораца и оклопне технике. Извор: Глас Русије/Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА