Најновије

"Tурска спроводи експанзиjу на Балкан"!

БEOГРAД - Државни врх Србиjе на добром jе путу да осмисли и почне доследно да спроводи политику према Tурскоj, коjа планира и спроводи озбиљну експанзиjу на Балкан, оценио jе исламолог и бивши амбасадор у Tурскоj, Дарко Tанасковић за "Наше новине".
Турска ексапнзија на Балкан? (Википедија)

Турска ексапнзија на Балкан? (Википедија)

Tанасковић сматра да jе државни врх Србиjе на добром путу да осмисли и почне доследно да спроводи политику према Tурскоj, "коjа би стратегиjски почивала на нужности остваривања што корисниjе и коректниjе сарадње с овом значаjном и снажном државом с jедне, и на заштити наших дугорочних државно-националних интереса од неоосманистичких посезања, с друге стране". Tанасковић jе рекао и да "нема сумње да ће активна неоосманистичка политика према нашем региону бити настављена, поготово ако нови премиjер Tурске буде садашњи шеф дипломатиjе Aхмет Давутоглу".
Прочитајте још:Мађари за Косово спремни! Ештон: Економски помоћи пре свега Косову, али и Србији!Ево шта председник Треће Србије каже о Бојану Пајтићу!
На питање да ли постоjе веће шансе да БиХ постане унитарна држава или да се Република Српска осамостали, Tанасковић jе одговорио да држава БиХ може постоjати само као лабава конфедерациjа дваjу или триjу национално дефинисаних ентитета. - Свако наметање другачиjе формуле довело би до раста напетости, могућих сукоба и, у краjњоj линиjи, пре или касниjе, до дезинтеграциjе земље, закључио jе Tанасковић, коjи ће ускоро преузети дужност амбасадора Србиjе при Унеску. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА