Најновије

ОТКРИВАМО: Ево шта се крије иза забране Шојгуовог лета од стране Пољске!

СВЕТ - Данас је Пољска забранила пролаз авиону министра одбране Руске Федерације, Сергеја Шојгуа, кроз њен ваздушни простор.
др Игор Николајевич Панарин, водећи руски експерт за информационо ратовање и геополитику (Фото: ФБ)

др Игор Николајевич Панарин, водећи руски експерт за информационо ратовање и геополитику (Фото: ФБ)

Образложење је било да је авион био војни, а  да је званично било најављено летење цивилног авиона, па је стога тај војни авион морао напустити ваздушни простор Пољске. Међутим, др Игор Николајевич Панарин има друго објашњење ове "провокације" Пољске и забране Шојгуовог лета. Правда је већ објављивала да је авијација украјинске армије у потпуности уништена, а о томе је писао и говорио др Панарин који тврди да сви украјински војни авиони који се виђају после 17. августа ове године су заправо авиони страних земаља чланица НАТО који уступају ове летелице Украјини. Панарин тврди да је украјинска армија имала 35 борбених авиона, те да су сви срушени. Недавно, 8. августа, о чему је Правда тада писала, Кијеву је остало још три авиона, јер је 32. по реду био срушен. А затим је 17. августа у Луганску дошло до рушења три авиона у једном дану и тако је практично комплетна авијација Украјине уништена. Панарин наводи и пример каснијег обарања авиона од 20. августа код места Новосветловкој и тврди да тај авион може бити само из неке друге земље. Реч је о летилици Сухој-25 која се срушила код места Новосветловкоја, услед неке врсте квара авион је експлодирао, а пилот је погинуо. „Могуће порекло овог срушеног авиона: Пољска, Хрватска и Бугарска.“ – писао је Панарин тада на свом ФБ профилу. Данас је др Панарин изнео дубоко уверење да су четири авиона Сухој-25 које је данас армија ДНР срушила у Доњецкој области заправо били пољски авиони, а не украјински. Забрана лета Сергеју Шојгуу кроз ваздушни простор Пољске је одговор на данашње рушење четири пољска авиона Сухој-25 у Доњецкој области, пише Панарин. Армија ДНР је данас саопштила да је срушила четири авиона типа Сухој-25.
Прочитајте још: Армија ДНР оборила четири украјинска авиона!
Узимајући у обзир активну полу-отворену полу-закулисну улогу војске Пољске у рату у Украјини, ово је итекако могуће. Пољска је јавно позивала да САД инсталира војне базе на њеној територији "због претњи од Русије". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА