Најновије

Дачић: Непримерено да Косово држи лекције

Министар спољних послова Ивица Дачић каже за РТС да је непримерено да Косово било коме држи лекције у вези са међународним правом јер је једнострано проглашење независности Косова пример кршења међународног права.

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Шеф дипломатије Ивица Дачић у интервјуу за РТС објашњава да је незабележен случај дипломатског скандала синоћ у Савету бездности када је шеф косовске дипломатије Енвер Хоџај оптужио Русију за разбијање територијалног интегритета Украјине. Хоџај је недипломатски поступио и оптужио Србију да учествује у агресији на Украјину, истакао је Дачић.
Прочитајте још:
"Ја сам веома оштро реплицирао наводећи да је апсолутно непримерено да Косово било коме држи лекције у вези са међународним правом јер је то једнострано признавање независности Косова без договора са Србијом један прави пример кршења међународног права", истиче Дачић. Са друге стране, како каже, указао је на то колико људи са Косова учествује у операцијама у Сирији и Ираку, али и другим местима у оквиру терористичких организација", додаје Дачић. Шеф српске дипломатије истиче да овакав приступ не може да нас води напред. "Ми причамо о будућности, а представници Косова користе сваку прилику да, чак и на седници СБ, уз подршку других земаља, позивају друге чланица да признају Косово", наводи Дачић и додаје да је након реплике представника Руске Федерације седница завршена. Дачић је подсетио на део говора на седници Савета безбедности када је затражио формирање специјалног суда за злочине ОВК-а на Косову. Очекује се да се до почетка следеће године формира тај суд, додаје Дачић. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА