Најновије

ДНР: Урајинске јединице у окружењу се предају, прва група изашла из окружења

Командир батаљона украјинског добровољачког "Донбас" Семен Семенченко рекао је да су украјински војници, који се налазе у окружењу код Червохопољска, добили још два ста да се предају.
Новорусија (Новорусија.Су)

Новорусија (Новорусија.Су)

Протекле ноћи из окружења код Иловајска на истоку Украјине ка позицијама украјинске Националне гарде у Комсомолску повукло се приближно стотину украјинских војника, саопштио је данас министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков. Како је навео, од тог броја 28 су из батаљона МУП-а, а остали из јединица територијалне одбране (ТО) Министарства одбране, пренеле су украјинске и руске новинске агенције. Прес служба батаљона "Донбас" којим командује Семјон Семјонченко, саопштила је да су "већ формиране колоне и одређена и усаглашена маршрута" њиховог изласка из окружења, пренела је украјинска агенција УНН.
Прочитајте још:
Семјонченко, како преноси РИА Новости, тврди да ће украјински војници заробљени код Иловајска бити размењени за "руске командосе у Харкову" током наредних дана, док ће они који се нису предали бити пуштени посебни коридором ка позицијама украјинских снага. Руска агенција подсећа да је у понедељак украјинска служба безбедности саопштила да је на граници са Русијом привела наводно десеторицу руских командоса са оружјем и документима, а извор у руском министарству одбране навео је да су они патролирали границом и случајно је прешли. Тренутно се они налазе у једном од кијевских притвора. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА