Најновије

Камерон ће затражити да Русија буде искључена из система плаћања SWIFT

Лондон може на самиту ЕУ, којем ће овог викенда домаћин бити Брисел, позвати лидере земаља-чланица да Русији онемогуће приступ глобалном систему међубанкарскихоперација SWIFT – објавила је агенција Bloomberg, позвавши се на анонимни извор у влади Дејвида Камерона.
Смета му Русија (Фото: ЈуТјуб)

Смета му Русија (Фото: ЈуТјуб)

Исти извор је открио да Велика Британија жели да подстакне ЕУ на појачавање санкција против Москве, за које Камерон верује да су неосновано блаже од америчких. „Блокирање доступа SWIFT-у значило би значајно појачавање санкција против Русије и вероватно би са њене стране уследиле жестоке контрамере. Искључивање из SWIFT-а блокирало би крупне трговинске трансакције и створило проблеме у међудржавним банкарским  операцијама. Самим тим би нарушило спољнотрговинске токове“ – оценио је лидер консалтинг-фирме MacroAdvisory Крис Уифер.
Прочитајте још:
Кроз SWIFT дневно прођу плаћања у висини 6 билиона долара. У систем је укључено преко 10.000 гинансијских организација из 210 земаља. Централна банка Русије припремила је нацрт закона о стварању националног аналога систему SWIFT који обавезује да се све трансакције унутар земље преведу у националну алтернативу SWIFT-у. Овај систем је 2012. године прекинуо сарадњу са иранским банкама. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА