Најновије

СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Сазнајте шта је све прорекао човек из будућности?

Џон Титор је особа која се током 2000. и 2001. године појавила на неколико интернет форума и представила као путник кроз време, те ускоро постала велики хит и феномен који и дан данас заокупља пажњу људи.
Илустрација (фото: the-salfordian.com)

Илустрација (фото: the-salfordian.com)

Тврдио је да је амерички војник из 2036. године, из војне базе у Тампи на Флориди, који је добио задатак да се врати у 1975. годину да би узео ИБМ 5100 који је био неопходан за дебаговање рачунара због проблема са УНИX системима који ће се искусити 2038. Овај проблем заиста постоји, али је био познат само малом броју људи почетком овог века када је Титор о томе писао, а он је за мисију изабран јер је његов деда био директно инволвиран у његово склапање и програмирање. У 2000. годину је свратио из личних разлога, како би узео породичне фотографије које су изгубљене у грађанском рату који је уследио. Током свог боравка у нашем времену оставио је низ предикција које су и данас веома занимљиве, иако се нису све оствариле; он сам је напоменуо да су то чињенице из његовог света, које се можда и не остваре у нашој линији догађаја, односно у нашем паралелном универзуму.

1. Разорни нуклеарни Трећи светски рат почиње 2015.

“Светски рат ће 2015. године убити скоро три милијарде људи”. Велики део његове приче се заснива на презиру према нашој генерацији која није ништа урадила не би ли спречила да до катастрофалног рата дође. Да ли данас постоје назнаке да би следеће године заиста могао да почне глобални конфликт? Грађански рат у Украјини и заоштравање односа између Русије и Запада, блискоисточна криза која увек тиња, исламски калифати који ничу као печурке после кише и које држе тренутно огромне делове света… Постоји ли шанса да 2015. године буде најгора у историји људске врсте?

2. Американци су обманом напали Ирак

“Ништа од онога што сам написао неће бити изненађење. Све је већ покренуто пре десет, двадесет, тридесет година. Да ли сте стварно изненађени да сада сазнајете да Ирак има оружје за масовно уништавање или је то само обмана која све треба да натера да прихвате следећи рат?” Титор је ово написао две године пре почетка рата у Ираку, и много пре него што се показало да је Вашингтон заиста обмануо светску јавност те да Садам Хусеин није имао оружје због кога је рат уопште и почео.

3. Олимпијске игре 2008. ће бити отказане

“Као резултат многих конфликата, не, неће бити званичних Олимпијских игара после 2004. године”. Ово се није остварило, али, да ли се сећате колико је било близу да се не догоде? Непосредно пре почетка игара дошло је до огромних протеста у Тибету са позивима на повратак Далај Ламе, и многи су се питали да ли ће ово довести до бојкота. Такође, током игара, дошло је до рата између Русије и Грузије око Северне Осетије на Кавказу. Међутим, не заборавите да је и сам Титор напоменуо да увек може доћи до мањих одступања од историје његовог света, између 1-2,5 одсто, који могу све да промене.

4. ИБМ 5100 има скривене функције

“Мислите нешто поред пандемије лудих крава, великих открића у физици елементарних честица и непознатих функција 5100?” Скривене функције рачунара ИБМ 5100, као што смо већ рекли, нису биле познате широј јавности. Титор се, наводно, вратио јер управо овај компјутер може да реши проблем који ће настати 2038. године са УНИX системима који настаје због начина на који се рачуна време. Пошто га рачунари мере у секундама, постоји лимит колико могу да изброје; када истроше сав простор овоме намењен, много проблема ће се појавити. УНИX системи конкретно имаће велики проблем 19. јануара 2038. године у 04:14:07 по нашем времену, када дођу до свог лимита, пошто ће се датум вратити на 1901. Занимљив је помен и пандемије као и научних открића. “Неке врло занимљиве ствари ће се догодити у ЦЕРН-у у блиској будућности”. ЦЕРН игра битну улогу у Титоровој причи.

5. Свемирски авион са проблемом прегревања

“Можете ли ми рећи како сте решили проблем прегревања на вашим свемирским авионима?” Ово је још једна од његових изјава које побуђују пажњу. Свемирски авион? Ако је причао о шатлу, зашто није написао шатл? За многе ово представља предикцију несреће 2003. године када је експлодирао спејс шатл “Колумбија”, до које је дошло након што је делић пене зачепио лево крило током полетања; када је шатл улетео поново у тропосферу, прегрејани ваздух је улетео у покварено крило и довео до његове дезинтеграције.

6. Русија и Кина

“Русија и Кина су одувек имали веома чудан однос. Чак и вести које сада гледам говоре у прилог томе да ће доћи до сукоба због гомилања оружја, граничних спорова и превелике популације Кине. Запад ће постати веома нестабилан што ће Кини дати самопоуздање да се прошири”. О овоме смо и ми причали; ово је стара руска бојазан. Кина ускоро постаје светска сила број један, а то што су сада савезници са Кремљом мало значи ако се узме у обзир какво благо лежи у сибирској пустоши. “Кинези су близу тога да човека пошаље у свемир. Нека вас не изненади ако се то деси у блиској будућности”. Десило се октобра 2003. године.

7. Растуће грађанско незадовољство

“Хапсиће и држаће у притвору људе без икаквог правног процеса.” Један од битних ставки у Титоровим предвиђањима је увећан број унутрашњих конфликата који ће довести до грађанског рата у Америци у 2005. години. Сада је 2014, а до тога још увек није дошло. Међутим… Немири у Фергусону, немири за време покрета “Окупирај Волстрит”, доношење Патриотског закона који омогућава влади да прати и хапси људе на сличан начин, легислатура која се већ дуго кува а која ће уништити интернет какав познајемо и од њега направити тоталитарни сервис, итд. Предвидео је и да ће један од наредних америчких председника покушавати свим силама да буде нови Линколн, у смислу да ће покушати да уједини нацију, а многи у Америци ово повезују са Обамом. “Рат се није водио због територија већ због реда и права. Мислили су да људи желе сигурност уместо слободе и погрешили су.”

8. Прича о много светова

“Теорија много светова се изгледа лепо уклапа у тренутну теорију струна. Нажалост, ми још увек нисмо успели да решимо теорију струна али н-10 се чини као најбољи модел који имамо у 2036. години. Као што вероватно знате, ‘велика једначина’ не захтева коначно решење да бисмо могли да користимо њене мање делови у примени”. Чињеница је да је Стивен Хокинг променио мишљење о природи црних рупа и Хокинговој радијацији недуго после ових речи. Титор је такође написао: “Времеплов је измишљен 2034. године. Ово је последица извесних успешних истраживања у фусионом реактору који је омогућио научницима у ЦЕРН-у да произведу први светски сингуларни мотор. Основни дизајн укључује ротирајуће сингуларности унутар магнетног поља. Мењајући брзину и смер ротације можете ићи кроз време напред и назад.” Ово је ишло против онога што је наука у том тренутку мислила; међутим, Хокинг је 2004. године променио своју теорију, и довео је у склад са Титоровим коментарима. “Верује се да се све линије света завршавају. Такође се мисли да паралелне линије света које се појављују имају исте крајеве само у другим временима.” Последња открића у ЦЕРН-у сугеришу да би ово могло бити истина, пошто Хигсов Бозон мале масе указује на то да би универзум могао спонтано да експлодира. Свака линија света је једна тачка која се протеже у бесконачност; међутим, неке линије могу спонтано да се заврше, независно од других. Путовање кроз време се одвија између тих линија. Према томе, нема парадокса, пошто ће сваки путник кроз време ући у потпуно другачији универзум. Оно што је Титор предвидео, а није се десило, десило се у неком другом, паралелном универзуму који није наш. “Парадокс деде је немогућ. Шта више, сваки парадокс је немогућ. Модел Еверет Вилер је тачан. Свако могуће квантно стање, догађај, могућност и исход су реални, извесни и догађају се. Шанса да се све негде у суперверзуму догађа су 100 одсто.” Овај модел иначе објашњава чудно таласасто понашање појединачних честица у експерименту са два прореза, а тврди да се сваки могући исход догађаја увек деси, и то деобом универзума на нове универзуме, чиме добијамо бесконачан број линија света.

9. Шта путовање кроз време чини могућим

“Јавност је обавештена о постојању времеплова 2034. године“. Механизми путовања кроз време биће откривени у ЦЕРН-у, стварањем микросингуларности или минијатурних црних рупа. Титорова машина је израђена од стране Џенерал Електрика, и за њу је био обучен, али су се у време његовог поласка појавили новији модели, са прецизнијим сатовима и далеко већом географском тачношћу. Занимљиво је и то да је Титор био заинтересован за НЛО, те је питао своје саговорнике више о томе. НЛО није био решен ни у његово време, а он сам је сматрао да би они могли бити заправо путници из далеко даље будућности са далеко савршенијим машинама.
Прочитајте још:Старац Пајсије Светогорац: Истанбул ће бити враћен Грчкој!

Цитат за крај

“Када дође време да се моја предвиђања остваре она ће се или остварити или неће. Ако се остваре, ваша је способност да процењујете своје окружење осакаћена прихватањем мене као познаваоца свих ствари. Ако сам погрешио, онда је дискредитовано све што сам рекао а што вас је иначе подстакло да размислите о свом свету. Не желим ни једно ни друго. Премда сам овде из приватних разлога, свеједно се надам да ћете узети у обзир могућност путовања кроз време. Можете променити своју линију света на боље или на горе баш као и ја.” Према томе, Џон Титор, ако је заиста био путник кроз време, није променио ток свог сопственог универзума тиме што је дошао у наш; његов и овај постоје одвојено, а били су једно док се у неком временском тренутку нису поцепали на одвојене делове. Међутим, и ток овог може бити промењен алтерацијом прошлости, ако то будемо желели када и ако развијемо технологију кретања између светова. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА