Најновије

Подгорица: Пилот МУП није убијен

ПОДГОРИЦА - Славко Илић, пилот Министарства унутрашњих послова Црне Горе, у недељу ујутро пронађен је мртав у „хамеру“ на паркингу код зграде „Вектре“ у Подгорици, а на његовом телу, по касније обављеном обдукционом налазу у Клиничком центру Црне Горе, није било трагова насиља.
Илустрација (Фото: Мегавијести)

Илустрација (Фото: Мегавијести)

Искусног летача авио-хеликоптерске јединице, који је под облацима провео многе сате, учествовао у спасавању невољника по неприступачним црногорским литицама, први су пронашли његови пријатељи који су га затекли на задњем седишту возила са лицем окренутим надоле. Они су потом позвали полицију, која је брзо стигла на паркинг. Разлог смрти искусног пилота утврдиће истрага, мада се, највероватније, ради о срчаном или можданом удару. Незванично, Илић је са двојицом пријатеља, од којих је један власник „хамера“, цео дан био на аеромитингу у Вршцу, да би се касно синоћ после поноћи вратили у Подгорицу. Наводно су свратили да попију пиће у једном од овдашњих локала, да би нешто касније Славко рекао пријатељима да иде у возило да се одмори. Мислећи да он спава, нису обраћали пажњу све до јутра када су га затекли мртвог.
Повезано:У Подгорици пронађен мртав пилот МУП-а
Сазнање о смрти узорног припадника МУП Црне Горе, кадра коме су многи завидели, међу његовим колегама и познаницима примљено је са неверицом. Утучени су били његови сарадници из Горске службе спасавања са којима је Славко често друговао захваљујући многобројним задацима и акцијама у којима су по планинским врлетима Црне Горе од сигурне смрти спасавали невољнике, посебно у завејаним или поплављеним местима. - Био је људескара, човек великог срца. Када би он кренуо у акцију хеликоптером, знали бисмо да ће успети и да ће они који су од њега и нас чекали руку помоћи бити сигурно спасени - кажу из ГСС Црне Горе.
Први у спасилачким акцијама Мештани Лутова памте Илићеву хуману мисију пре две године када је у бесаној зимској ноћи, под огромном снегом, мећавом и температуром од двадесетак степени испод нуле, малим хеликоптером успео да се спусти до воза у завејаној железничкој станици Требјешица. Евакуисао је шесторо промрзлих путника.
Извор: Новости онлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА