Најновије

Лавров: Цео Порошенков план је да проруси положе оружје и сачекају да буду убијени

МОСКВА - Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров верује да је план који је понудио председник Украјине Петро Порошенко нереалан и позвао САД и ЕУ да убеде Кијев да прекине коришћење тешке артиљерије и ваздушних удара против цивилног становништва на истоку земље. 

Сергеј Лавров (принтскрин РТ)

Сергеј Лавров (принтскрин РТ)

"Сматрамо да је најважнија ствар да Вашингтон и Брисел затраже од Кијева да уради оно што су тражили у другим конфликтима у свету: престанак коришћења тешке артиљерије, авијацие против градова, против цивила, да не уништавају школе, болнице", рекао је Сергеј Лавров, обраћајући се студентима Московског државног института међународног права.

План који је понудио украјински председник, према руском министру иностраних послова, тешко се може спровести.

Прочитајте још:

Путин: Запад је требало боље да се прерачуна по питању Украјине

"Требало би да седну и разговарају, а не да инсистирају на нереалним захтевима да друга страна положи оружје и сачекају да буду убијени. То је цео Порошенков мировни план", казао је Лавров.

Он верује да је још увек могућа "прагматична сарадња" Москве и Запада, али само ако САД и ЕУ престану да користе "језик претњи".

"Желимо да разговарамо са нашим партнерима о стварима о којима се не слажемо. Рачунамо да ће и они да нас третирају на исти начин, не само да нас насумице оптужују за све смртне грехове, већ да седнемо и разговарамо и искрено оборимо те оптужбе. Ако се то не деси, онда можемо да закључимо да су критике саме себи циљ, само као оправдање за будуће ултиматуме и санкције", истакао је Лавров.

Извор: Раша тудеј, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА