Најновије

Исламска држава одрубила главу још једном новинару САД

БЕЈРУТ – Група Исламска држава поставила је данас на интернет видео снимак одсецања главе америчког новинара Стивена Сотлофа.
Ново убиство новинара (Фото: ЈуТјуб)

Ново убиство новинара (Фото: ЈуТјуб)

Сотлоф, који је радио као слободни новинар за часописе Тајм и Форин полиси, последњи пут је виђен у Сирији у августу 2013, пре него што се појавио у видео снимку групе Исламска држава, постављеног на интернет прошлог месеца, у којем је приказано одрубљивање главе још једног америчког новинара, Џејмса Фолија. Сотлоф је у том видео снимку био обучен у наранџасти комбинезон, наспрам пустињског сиријског пејзажа, а у том видеу је запрећено да ће и Сотлоф бити убијен, уколико САД не окончају ваздушне ударе на положаје Исламске групе у Ираку.
Прочитајте још:
У данашњем видео снимку, названом „Друга порука Америци”, Сотлоф се појавио у истом наранџастом комбинезону, пре него што му је борац Исламске државе одрубио главу. Агенција АП није могла да потврди аутентичност видеа, а америчка обавештајна група СИТЕ, прва је известила о постојању видеа. Борац који је одрубио главу Сотлофу назвао је тај чин одмаздом за америчке ваздушне нападе у Ираку. „Вратио сам се Обама, вратио сам се због твоје арогантне спољне политике према Исламској држави... упркос нашим озбиљним упозорењима”, рекао је борац на снимку. На крају видеа, запретио је да ће та група убити и трећег заробљеника, Британца Дејвида Хејнса. Сотлофова мајка молила је прошле недеље за његово ослобађање у видео снимку упућеном Исламској држави. Обраћајући се по имену лидеру Исламске државе, Ширли Сотлоф је рекла у видео поруци да је њен син „невини новинар” који не треба да плаћа за акције америчке владе на Блиском истоку, над којима нема контролу. Секретар за штампу Беле куће Џош Ирнест није могао да потврди аутентичност снимка. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА