Најновије

Oни се враћају у Србију! Четници завршили мисију у Новорусији

РОСТОВ -Припадници Славјанског Четничког одреда „Јован Шевић“ после тромесечног боравака на територији Новорусије и успешно обављене мисије које су имали и напустили су данас Новорусију, кажу за Правду у Четничком покрету. Oни се налазе у Ростовској области у Русији одакле ће ускоро кренути у Србију.
Српски четници (у Луганску Фото: ФБ)

Српски четници (у Луганску Фото: ФБ)

- Овај одред је био састављен од припадника Четничког покрета, браће из Бугарске и Русије. Припадници четничког одреда „ Јован Шевић“, учествовали су у хуманитарним акцијама дотура лекова, хране, воде, обуће и одеће цивилном становништву погођеним борбеним дејствима као и на првим борбеним линијама. Развојом ратних дејстава припадници четничког одреда „ Јован Шевић“ укључивали су се и у ратна дејства. Тројица припадника одреда су и раљена у тим акцијама али су се брзо опоравили. Први од њих су још пре десетак дана стигли у Србију - кажу у Четничком покрету. Пошто је мисија званично завршена сви припадници четничког одреда „ Јован Шевић“ су напустили подручја борбених дејстава, напустили су Новорусију и спремају се за повратак у Србију, док ће командант одреда Братислав Живковић остати још извесно време у Русији. - Живковић ће остати неко време на релацији Ростов-Москва ради праћења ситуације и комуникације са властима Новорусије, као и братским козачким покретима - каже наш саговорник из Четничког покрета. У Четничком покрету кажу да су разлози за завршетак мисије у Новорусији двоструки. - Од нашег одласка у Новорусију до данас ситуација се драстично променила. Сада је Новорусија добила снажну војску, добро организизовану која може да се одупре украјинској агресији. Отишли смо кад је било најтеже, враћамо се сада када је народ Новорусије у стању да се сам одбрани. Подсећам вас да смо и на Криму били све док је постојала потреба за нашим ангажовањем. Као и тада на Криму, овде је сада све под контролом и Новорусија више није у опасности каквој је била. Наши људи се враћају породицама у Србију - каже он и наставља даље: - Истовремено, желели смо да овим покажемо да су Четници лојални Србији,  после позива државних органа нашим држављанима који су у сукобу у Украјини да се врате у земљу, ове две ствари су се поклопиле - указује наш саговорник. Правда подсећа да су српски четници учествовали у некима од најжешћих борби током одбране Новорусије, и да су у више напада јуришали на Лугански аеродром, пробијали коридор Луганс-Краснодон и учествовали у ослобађању више насеља.
Овако је почело:Четнички командант Братислав Живковић у Доњецку(ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО: Четници на положају у ДоњецкуЧЕТНИЦИ ПОРУЧУЈУ ИЗ ДОЊЕЦКА: Живи смо и здрави!РУСКИ МЕДИЈИ ПОТВРДИЛИ: Српски добровољци нанели озбиљан удар УкрајиниЧетници послали поруку из Луганска: Уништили смо фашистима два тенка и топ!Четници се пробили из Луганска са телом погинулог каманданта МаксаПАЖЊА: Српски четници ослободили Славјаносербск!
Руски медији су у више наврата извештавали о акцијама српских четника, као и да је њихова популарност међу становништвом Донбаса велика. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА