Најновије

У Загребу склопљен први хомосексуални брак

ЗAГРEБ - У Загребу jе склопљено прво животно партнерство, обjавили су из Загреб Праjда на своjоj феjсбук страници, пренео jе хрватски портал Индекс.хр.
Геј пропагандни материјал на Фејсбуку (Фото: Фејсбук)

Геј пропагандни материјал на Фејсбуку (Фото: Фејсбук)

Oни су синоћ и на свом Tвитер профилу обjавили фотографиjу првог документа о склапању партнерства - партнерски лист, уз обjаву да jе у Хрватскоj синоћ стварана историjа. Више детаља о првом геj браку у Хрватскоj засад ниjе познато, али како преноси Индекс.хр, радило се о малоj церемониjи само за породицу, али jе венчању присуствовао и министар Aрсен Баук, коjи им jе поклонио - две кравате. "Tачно jе. У име Републике Хрватске сам им поклонио две кравате. Tо jе симболичан поклон првом пару коjи jе склопио животно партнерство", изjавио jе за Индекс.хр министар и открио да су досад примили 17 захтева из различитих делова Хрватске, а наjвише из Загреба. "Oво jе велики корак напред", рекао jе Баук.
Прочитајте још: Лажна паника: Гумице за дечје наруквице нису кацерогене
Kако подсећаjу хрватски медиjи, Сабор jе 15. jула усвоjио Закон о животном партнерству коjи jе дефинисан као заjедница породичног живота две особе истог пола. Већ неколико дана касниjе сазнало се да ће први у такву заjедницу ступити двоjица мушкараца са подручjа Загреба стари између 30 и 40 година. У Загребу све приjаве за склапање животног партнерства предаjу се у централном одсеку за склапање бракова у Црномерцу. У Загребу животна партнерства може склапати тридесетак матичара, а ниjедан матичар се ниjе позвао на савест нити jе рекао да не жели да венча геj парове. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА