Најновије

Притворено пет особа ухапшених у акцији "Дамаск"

СAРAJEВO - Суд БиХ одредио jе данас jедномесечни притвор за пет особа коjе су ухапшене у акциjи "Дамаск", усмереноj против организатора регрутовања младића из БиХ за ратовање у Сириjи и Ираку на страни терористичких исламистичких група.
Плаћеници са Космета у Сирији (Фото:concienciaradio.com)

Плаћеници са Космета у Сирији (Фото:concienciaradio.com)

Суд jе овим уважио захтев тужилаштва БиХ коjе jе оценило да би останком на слободи ова петорица могла да утичу на свеодоке, али и да би могла да покушаjу да побегну из земље. Mеђу онима коjи ће остати у притвору наjмање до 3. октобра jе и Билал Боснић (42) из Бужима код Бихаћа, познат као вођа jедне од група радикалних исламиста-селефиjа. Полициjа jе у оквиру истраге о деловању радикалних исламиста у БиХ пре четири дана привела 16 особа, а после испитивања државно тужилаштво jе одлучило да у притвору задржи њих пет, као и да се jош четворици изрекне мера забране напуштања пребивалишта. На основу измена казненог закона, за учествовање у борбама у иностранству грађанима БиХ може да се изрекне казна и до 10 година затвора, пренела jе Хина. У акциjи jе учествовало више од 200 полицаjаца, а претресени су обjекти на 17 локациjа на подручjу Сараjева, Kисељака, Зенице, Mаглаjа (Oшве и Горња Бочина), Сребреника (Горња Mаоча) Зворника, Tузле, Kалесиjе, Бановића, Бужима и Tеслића.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Овако дејствује руски С-400
Приведене особе се сумњиче да су починили кривична дела финансирање терористичких активности, jавно подстицање на терористичке активности, врбовање ради терористичких активности, организовање тероростичке групе - све у вези са кривичним делом тероризам. Доводе се у везу са финансирањем, организирањем и врбовањем држављана БиХ за одлазак у Сириjу и Ирак и учествовањем у оружаним сукобима у Сириjи и Ираку, борећи се на страни радикалних терористичких група и организациjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА