Најновије

ПУТИН О БОМБАРДОВАЊУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Показано да Запад све изврће и интерпретира у своју корист

Бомбардовање Југославије је показало да западни партнери све изврћу и интерпретирају у своју корист, рекао је председник Русије Владимир Путин у филму Андреја Кондрашова „Београд“ чији је део емитован на руској телевизији „Русија 1“.

„Знате какве смо закључке могли да извучемо? Наши западни партнери увек све окрећу и тумаче у своју корист“, рекао је Путин.

Како је рекао, током догађаја на Криму 2014. године разговарао је са једним од колега који му је указао на чињеницу да су скоро све земље НАТО учествовале у војној акцији против Југославије без Резолуције СБ УН.

„Како је то могуће? Знате који је би одговор? ‘Па тамо је осам година био грађански рат, људи су гинули и морало је да се стане томе на пут’. Онда идите у Савет безбедности добијте дозволу и предузмите нешто. Не, урадили су овако“, нагласио је руски председник.

После тога, 2014. године у Украјини је такође почео грађански рат и војне операције против Донбаса који је пружио отпор, навео је Путин.

И то је трајало осам година, закључио је он.

Светска премијера документарног филма „Београд“ биће одржана у Руском дому 24. марта, тачно 25 година након што су прве бомбе агресора пале на српско тло. Филм ће истог дана бити емитован и на руској државној телевизији „Русија 1“.

У филму учествују очевици и политичари, посматрачи и непосредни учесници тих трагичних догађаја. Филм приказује њихов однос према бомбардовању Србије који се десио пре тачно две и по деценије.

Први пут након победе на председничким изборима за филм говори председник Руске Федерације Владимир Путин. У филму учествују и председник Републике Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик , патријарх московски и све Русије Кирил, министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров и други.

Прочитајте ОВДЕ како је Черномирдин срушио све са стола на састанку са Милошевићем

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА