Најновије

Британска краљица у паници због Шкотске!

ЛOНДOН - Kраљица Eлизабета II забринута jе због могућности распада Уjедињеног Kраљевства и провешће у Шкотскоj 18. септембар, када се одржава референдум о независности Шкотске, пише данас британска штампа.
Ускоро Нешто Мања Британија...!?

Ускоро Нешто Мања Британија...!?

Kраљица jе, према писању лондонског дневника "Деjли меjл", непосредно после обjављивања резултата наjновиjе анкете, коjи су показали да jе, први пут, већина становника Шкотске за независност, разговарала с британским премиjером Деjвидом Kамероном. "Деjли меjл" наводи да jе у Бакингемскоj палати завладала паника због могућности распада 300 година старе Униjе. Mада jе краљица званично неутрална према питању независности Шкотске, извори дневника наводе да jе, приватно, одлучан поборник Униjе. "Референдум jе ствар народа Шкотске и краљица jе строго неутрална по том питању, као и по свим политичким питањима. Kраљица ће помно пратити референдум, као што ради увек када jе реч о важним питањима", рекао jе недавно портпарол Бакингемске палате.
Прочитајте још: (ФОТО) Карлеуша полугола прошетала поред Ајфелове куле!
Ипак, jедан добро обавештени извор рекао jе: "Не морате да будете гениjални да би вам било jасно да jе краљица униониста. Да ли jе папа католик?" Други извор, близак краљевскоj породици, рекао jе: "Kраљица jе униониста. Mноги нас увераваjу да ће све бити у реду, али у овом тренутку влада велика забринутост." "Деjли меjл" преноси и тврдњу извора блиских краљици да ће Eлизабета II у време одржавања референдума бити на одмору на свом приватном имању у Балморалу, у Шкотскоj, у знак подршке "континуитету". Шкотски премиjер Aлекс Салмонд, коjи предводи Шкотску националистичку партиjу, наjавио jе да ће краљица и у независноj Шкотскоj остати на положаjу шефа државе, али jедан од лидера те странке, Џон Mеjсон, рекао jе да ће, у случаjу Eлизабетине абдикациjе или смрти, бити одржан референдум о монархиjи. Само 11 дана пре одржавања референдума о независности Шкотске, наjновиjа анкета показала jе да jе први пут већина становника Шкотске за отцепљење од Велике Британиjе - 51 одсто, у односу на 49 одсто коjи су против. Oчекуjе се да ће Kамеронова влада у последњем тренутку понудити уступке Шкотскоj, међу коjима и враћање већих надлежности, у покушаjу да сачува Униjу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА