Најновије

ПОЉСКА НАОРУЖАВА УКРАЈИНУ: "Русија ће платити цену за ово што ради, и то не само у мртвим војницима"!

ВАРШАВА - Председник Пољске Броњислав Коморовски поново је негирао тврдње званичника Украјине да ће - по договору с прошлонедељног самита НАТО - добити помоћ Пољске у оружју, док је министар одбране Томаш Ссемоњак казао да Украјина може да добије оружје ако га купи, као и друге земље.
Фото: Факт.пл

Фото: Факт.пл

Коморовски је синоћ телевизији ТВН24 казао да на самиту НАТО 4. и 5. септембра није било одлуке да чланице наоружају Украјину. Нагласио је да председник Украјине Петро Порошенко није ни покренуо ту тему на састанку с њим. - Украјина може да рачуна на политичку подршку и подршку променама које би требало да резултирају бољим функционисањем државе, укључујућу у то и армију, казао је Коморовски. Министар Ссемоњак је казао да "од јула више није на снази ембарго на испоруке оружја Украјини и нема никаквих препрека да купује оружје у Пољској или другим земљама". - Уколико Украјина изрази такву спремност, наша војна индустрија је сигурно спремна да реализује такву наруџбину. То ипак није тако једноставно, зато што се такви уговори не склапају за неколико дана, казао је министар одбране Пољске. - Украјинци веома добро знају шта производимо и нудимо. Морају да размисле шта им је потребно и за шта имају пара, и сигурно о томе можемо да разговарамо", рекао је пољски министар.
Прочитајте још:

Барозо: Морамо да сарађујемо са Путином!

ПОРОШЕНКО: Нисмо још победили, нека НАТО шаље оружје!

Председник Коморовски је похвалио украјинског председника Петра Порошенка због тога што, како је казао телевизји ТВН24, није подлегао притиску западних земаља које су хтеле да се сто пре договори прекид ватре, већ је донео одлуку о контраофанзиви у жељи да проруске сепаратисте најпре потисне што даље, ка граници са Русијом. - Уколико Украјини пође за руком да одбрани своју независност, руско друштво ће можда такође помислити да је боље да крене путем сарадње са Европом, да је боље да одабере модернизацију него империјализам, сматра Коморовски. Председник Пољске је рекао да је "Украјина кључ за будућност Пољске и за будућност Русије. Улога осталих земаља јесте то да Русија увиди да ће за то што ради, платити цену и то не само у виду мртвих војника", казао је Коморовски. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА