Најновије

Двери: Спречити параду по руском моделу

"Недеља поноса"  биће одржана крајем месеца, а шетња улицама Београда у недељу, 28. септембра, најављено је из организационог одбора "Параде поноса" док је из покрета "Двери" данас саопштено да ће активно радити да до тога не дође.
Спречити параду по руском моделу. Фото: ru.wikipedia.org

Спречити параду по руском моделу. Фото: ru.wikipedia.org

"Очекујемо да се Прајд одржи али то неће зависити само од нас", рекао је члан организационог одбора Прајда Горан Милетић који очекује да ће се у наредних двадесетак дана интензивирати контакти са представницима власти и полиције како би се Прајд одржао. Милетић је рекао и да безбедносне процене о одржавању те манифестације, како и контакти са надлежнима постоје већ сада али и да их сматра неадекватним. "До тих контаката тек треба да дође, а по нашем искуству управо сада у последњих двадесетак дана припреме Прајда" се може осигурати његово одржавање, рекао је он. Милетић, поводом ставова оних који се противе одржавању Прајда каже и да се на то не треба превише обазирати већ само поштовати Устав и законе Србије. "Што се тиче ставова противника Прајда на то се не вреди претерано обазирати будући да је најважније да се испоштују уставне гаранције о слободи окупљања које не могу зависити од некога коме се то не свиђа већ (зависи) од оних гаранција које пишу у Уставу и закону", рекао је он. Милетић је навео и да ће Прајд биће одржана од 22. до 29. септембра, а шетња централним улицама Београда у недељу, 28. септембра, Он је рекао и да ће "Прајд шетња" бити одржана у недељу, 28. септембра од 12 до 14 сати, на траси од зграде Владе Србије у Немањиној улици до Пионирског парка код Скупштине града Београда. На најаве одржавања Прајда и ове године је реаговао Покрет "Двери" који се против одржавању те манифестације, а надлежнима предлаже да га забране примењујући "руски модел". Двери се противе одржавању "Параде поноса" и активно ће радити на томе да се она ни ове године не одржи, рекао је данас представник тог покрета Данило Тврдишић. Он је на конференцији за новинаре најавио и да ће "модалитети акција" бити представљени наредних дана и да Двери још увек нису донели коначну одлуку о томе.
Прочитајте још:„Содома и Гомора у Београду, пакао!“На сваких 19 сати се убије неко у Војводини
Тврдишић је подсетио да су "Двери више пута упозоравале да та парада представља први корак после кога следе хомосексулани бракови и усвајање деце у тим браковима и отворено шисрење хомосексуализма кроз образовни систем. Он је додао и да тај покрет предлаже да се у Србији примени руски модел који подразумева да Прајд буде забрањена на период од 100 година и да се уведе закон о забрани хомосексуалне пропаганде малолетницима. Тврдишић је рекао да Двери имају сазнања о постојању "акционог плана обуке полицијских службеника, а у циљу стварања полицијских тренера и официра за везу МУП-а са ЛГБТ удружењима на свим нивоима" ради одржавања "Параде поноса". "Недеља поноса" укључује осмодневни програм који обухвата низ дебатних и културних садржаја чији је циљ да широј јавности приближе живот и културу ЛГБТ заједнице. Извор: Танјуг, Дневник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА