Најновије

ЕУ неће примати нове чланице

БEЧ - Будући европски комесар за суседску политику, коjи jе задужен и за проширење, Aустриjанац Jоханес Хан истиче да у процесу ширења Униjе предност над брзином има квалитет, тако да jе, како jе нагласио, реална процена да у догледно време неће бити приjема.
Без нових чланица ЕУ у догледно време (еу.биз)

Без нових чланица ЕУ у догледно време (еу.биз)

- Процес приjема последњих година jе показао да jе потребно солидно деловање код ширења EУ. У већоj мери важи оно што тренутно практикуjем са моjим регионима - квалитет има предност над брзином. Потребна jе солидна припрема, рекао jе он у интервjуу аустриjскоj агенциjи AПA. Хан jе казао да jе неопходно да нова чланица буде радосно примљена и од стране европског сатновништва и да не буде схваћена као терет. Према његовим речима неопходно jе испунити принципе владавине права и слично. - Из данашњег угла гледано траjаће jош неко време код кандидата. Због тога jе сигурно реална процена да у догледно време неће доћи до приступања, подвукао jе Хан.
Прочитајте још:

Вучић кинеском премијеру: Ја не могу да одем, док Ви…

Хаг одбио Младићев захтев за поновним отварањем процеса

Oн jе, у вези украjинске кризе, рекао да намерава да "држи отворене канале за разговоре" и истакао да циљ мора бити да се конфликт оконча и створе предуслови како би се омогућио миран суживот. Хан jе оценио да jе спољна политика jош снажна област држава чланице EУ и изнео мишљење да уз веома jасну стратегиjу, коjу ће он са шефицом европске дипломатиjе федериком Mогерини наредних месеци развити, треба бити осигурано да инициjатива долази од стране Униjе. Хан ниjе желео да да детаљно одговара на питање да ли би у скориjе време могао добити захтев за чланство у EУ независне Шкотске, ако Шкоти 18.септембра гласаjу за независност. - Пустите да се ствари развиjаjу. Mожда ће то после викенда већ бити лањски снег, рекао jе он додаjући да у политици не треба превише спкулисати И да ће се разматрати питања када "доспеjу на сто". Везано за приступне преговоре са EУ Хан jе рекао да се разговори мораjу наставити, да постоjи jасан налог, коjи ниjе ревидиран. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА