Најновије

Ђорђевић: Заједништво нам је дало крила!

БЕОГРАД - Познати кошаркашки стручњак Братислав Ђорђевић, иначе отац селектора Александра Ђорђевића сматра да је невероватан лет Србије у сам врх светске кошарке производ пре свега заједничког рада.
Орлушине (Фото: ФИБА)

Орлушине (Фото: ФИБА)

Србија је на шампионату света у Шпанији направила прворазредно изненађење пласиравши се у финале, у којем ће у недељу играти против браниоца титуле селекције САД. "Честитам свима који су учествовали у стварању нове, дуго очекиване, позитивне атмосфере у српској кошарци", рекао је Ђорђевић Тањугу. Он је нагласио да су кошаркаши у Шпанији "вратили осмехе на лица свих нас". "Начин на који су актери успеха у Шпанији вратили осмехе на лица свих нас био је достојанствен, енегичан и скроман. Показан је високи морал током свих утакмица, уз невиђену компактност, слогу,, менталну снагу и истрајност", оценио је Ђорђевић, Он је нагласио да су кошаркаши "поставили нове односе према знамењима под којима играју". "Они су рецепт за понашање и у многим областима нашег живљења. Исто тако, поставили су нови циљ кошаркашкој организацији, која је обавезна да ове резултате искористи за добробит српске кошарке":, поручио је Ђорђевић. Он је нагласио да су главни фактори који су допринели огромном успеху Србије пре свих - играчи. "Без играча нема резултата и зато је више него јасно, да су сви остали ту због њих. Они су данас један од најјачих колектива виђених на насим просторима", оценио је Ђорђевић и додао да су врло важни елементи успешног кошаркашког "мозаика" и стручњаци, али и спонзори и функционери.
Прочитајте још:Ђорђевић – човек који мотивише Орлове!(ВИДЕО) Хрватски новинари: Што су то Срби извели? Најсретнији кош првенства!
Теодосић: Сан из детињства финале против САД Јунак победе Србије у полуфиналу кошаркашког првенства света против Француске Милош Теодосић оценио је да му је предстојеће финале против САД остварење дечачког сна. "Сви играчи су као деца сањали о томе да играју у финалу светског шампионата, а нарочито против САД", рекао је Теодосић. Он је поручио да Србија у финале не улази са "белом заставом". "Идемо у финале са намером да победимо", поручио је Теодосић. Србија је синоћ у полуфиналу првенства света победила Француску са 90:85. Финале између Србије и САД игра се у недељу од 21 сат. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА