Најновије

Гејеви у протестној шетњи због претученог Немца

БEOГРAД - Учесници дводневне конференциjе "Будућност припада нама -ЛГБT права на путу ка приступању EУ" организовали су данас протестну шетњу због ноћашњег напада на немачког држављанина у Бранковоj улици.
Застава глобалног покрета Геј прајд

Застава глобалног покрета Геј прајд

Учесници су кренули од хотела "Mетропол" где jе конференциjа па до Скупштине Србиjе а на путу су се задржали 15-ак минута на платоу испред Градске скупштине. У протестноj шестњи учествовао jе и амбасадор Немачке у Београду Хаjнц Вилхелм, коjи ће након тога, у 13 сати посетити повређеног немачког држављанина. Вилхелм jе рекао да jе узнемирен вешћу коjу jе примио о повреди немачког држављанина и додао да jош увек ниjе познато шта се тачно ноћас догодило. "Наше мисли су са жртвом и надам се да ће се опоравити без траjних оштећења", рекао jе немачки амбасадор. Aмбасадор jе рекао да га jе звао министар полициjе Небоjша Стефановић и да му jе рекао да jе због овог случаjа веома узнемирен и да му jе жао, као и да jе ово наjтеже дело у последње две године.
Прочитајте још: Кина и САД – где се разграничавају!?
Представница ЛAБРИС-а Jованка Tодоровић jе на ванредноj конференциjи за новинаре рекла да се инцидент догодио ноћас између два и три сата у Бранковоj улици, да jе тешко повређен немачки држављанин и да jе дводневна конференциjа до даљњег отказана. "Његово стање jе критично, знамо да има тешка оштећења мозга", рекла jе Tодоровић и додала да jе имала позив министра полициjе Стефановицах, да се ради на расветљавању овог случаjа и да jе укључена и криминалистичка полициjа. Jаке полициjске снаге обезбеђуjу дводневни скуп и они пратеи учеснике протеста до Скупштине и назад. Учесници протеста носили су пароле "Стоп насиљу", "Ваша политика, наша крв", "Лезбеjке су наше сестре". Протестна шетња засад протиче без инцидената. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА