Најновије

КРАЈ ПРИМИРЈА: Рат у целој Новорусији!

НОВОРУСИЈА - Примирје је завршено и рат букти практично на територији целе Новорусије, саопштио је штаб армије ДНР, јавља агенција Новоросинформ.
Новорусија (Фото: novorosinform.org)

Новорусија (Фото: novorosinform.org)

Највеће борбе се воде у Доњецку и то у Лењинском, Петровском и Кјубљишевском реону, као и у насељеној тачци Песка, где су снажни удари тешке артиљерије украјинске армије. Такође, борба за аеродром Доњецка је у току, а тамо су укључени и тенкови. Украјинци су напали армију ДНР тенковима и напад је успешно одбијен при чему је уништен један украјински тенк. У борбама за аеродром је страдало 20 мирних грађана и има неколико рањених. Борбе су у току и у реону Пантелејмоновског моста у Доњецку, где је такође доста тешка ситуација.
Прочитајте још: Санкције Русији вратиле се Финској као бумеранг
Жестоки окршаји су у практично свим градовима, а то су Маријупољ, Луганск, Тељманово, Јасиноватја, Дебаљцево, Золотој, Счастја, Попаснаја, Ровенљки и Краснодон. Владимир Кононов, министар одбране ДНР, рекао је да је оно што је називано "примирјем" прекинуто и да је украјинска армија прешла у отворени напад. Агенција Новоросинформ наводи да армија ДНР успешно води све борбе и да је досадашњи развој ситуације на фронту у корист армије ДНР. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА