Најновије

Ево зашто Новорусија никад неће живети у Украјини (ВИДЕО)

МАРИУПОЉ - Немачки ТВ канал ЗДФ приказао је у свом прилогу украјинског војника са нацистичким симболима на шлему. Вест је приказана у више наврата у вечерњим сатима.
Нацизам жив и здрав у Украјини, фото: ЈуТјуб скриншот

Нацизам жив и здрав у Украјини, фото: ЈуТјуб скриншот

Дописник Бернард Лихте је приказао војника са борбеним шлемом злогласних Хитлерових црно-униформисаних војника елитног корпуса. Други војник је виђен са кукастим крстом на свој опреми коју је имао а други са грбовима батаљона Азов са вуком и црним сунцем што су такође нацистички симболи. Спот је снимљен у Украјини на ратишту камером норвешке телевизије ТВ2. Азов батаљон је добровољачка јединица која се бори на истоку и под командом је украјинске војске. Основан је од стране савеза десничарских и националистичких партија. Азов батаљон је отворено националистички и сви чланови су нео-нацисти. Застава овог батаљона уочљиво показује симбол који подсећа на Волфсангел, истакнути симбол нацизма.
 Повезано:Ево шта о „америкос Мајдану” и украјинским неонацистима мисли једна права Украјинка
Треба знати да је Украјина једина земља у Европи која није престала да отворено негује нацизам од завршетка Другог светског рата. Такође треба знати да се та љубав према нацизму неговала и у време најчвршћег комунизма у СССР, јер су од украјинског бунта зазирали и бивши руководиоци Совјетског Савеза. У том смислу им је поклоњен и Крим који је био вековима руски. За време Другог светског рата Украјина је ратовала на страни Хитлера и имала је неколико бригада Украјинаца са чисто фашистичким саставом. За боље разумевање страха становништва на истоку Украјине мора да се зна да су Украјинци за време Хитлерове владавине имали неколико концентрационих логора смрти где су убијани Руси и Јевреји. Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА