Најновије

Рубља на историјском минимуму, власти зову грађане да не паниче!

MOСKВA - Руски званичници позвали су данас грађане да не паниче, у условима када jе национална валута рубља пала на историjски минимум због поjачаних тензиjа у односима са Западом око Украjине, нових санкциjа и пада цена нафте.
Mосква (Фото: sofaraa.net)

Mосква (Фото: sofaraa.net)

"Не паничите", рекао jе заменик руског министра спољних послова, Aлексеj Mоjсеjев, и додао да власти предузимаjу све потребне мере како би се ограничио раст инфлациjе, преноси агенциjа франс прес. Рубља jе данас пала на рекордно низак ниво од 38,82 рубаља за долар, након што jе jуче, први пут у историjи, "склизнула" испод нивоа од 38 рубаља за долар.
Прочитајте још: Парламенти ЕУ и Украјине ратификовали споразум
Национална валута jе поново изгубила на вредности, jер инвеститори страхуjу од последица пооштравања западних санкциjа против Русиjе, коjа се већ налази на самоj ивици рецесиjе. Oбични грађани Русиjе кажу да су забринути jер би слабљење рубље могло подстаћи раст инфлациjе, док би путни аранжмани за иностранство и куповина различитих производа деноминованих у страним валутама могла постати недостижан луксуз. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА