Најновије

Смак света: Крај су одавно предвиђали, али и даље смо ту ...

Озонске рупе, птичији грип, пророчанство Маја, Ел Нињо, само су неке од теорија у којима неки виде смак света. Боје се и нуклеарног рата, отапања полова, комета ...
Илустрација (Фото: noro8.deviantart.com)

Илустрација (Фото: noro8.deviantart.com)

Чак 30 година бојали смо се озонских рупа. Све до скоро. Тада је УН објавио да је озонски омотач на добром путу да се обнови. Сви смо одахнули. Поводом тог саопштења УН-а, немачки Билд објавио је текст у којем се "присетио" разних теорија о смаку света. Према једној од њих он би се могао догодити за 866 година. Тада наиме НАСА очекује да ће Земљу ударити астероид 1950 ДА. Пречник му је километар, а шансе да удари земљу 16 март 2880. године су 3: 1000. За шуме је опаснији мраз него киселе кише Осамдесетих година прошлог века једна од актуелних тема биле су киселе кише. Говорило се о томе да ће оне уништити шуме. Године 1993. тим експерата је рекао да се не морамо бојати да ће све шуме на Земљи нестати. Десет година након тога научници су закључили да су мраз, суша и оркани за шуме пуно опаснији него киселе кише. Ни Маје нису погодиле Смак света очекивао се у неколико наврата задњих година, а највише се "веровало" Мајама. Према њиховом календару смак света требао је бити 21. децембра 2012. године. Неки су га померили и на 5 нов 2013, а целу причу додатно су распирили холивудски филмови. С друге пак стране јавили су се научници који кажу да ништа не указује на то да ће се у блиској будућности ишта променити везано уз нашу Земљу. - Ако и постоји нека планета који би се могла сударити са Земљом, сигурно је астрономи прате већ годинама - кажу. Прети олуја Ел Нињо Једна од теорија смака света је и Ел Нињо којег прогнозирају за крај 2014 године односно почетком 2015. Реч је олуји која би иначе суве крајеве требала потопити, а онима у којима иначе пада пуно кише попут Индије или Индонезије, требала би да донесе екстремну сушу и пожаре. Говорило се да ће Ел Нињо бити најгора катастрофа након Чернобила. Чињеница је да се клима мења, али многи ипак верују да тако велике промене и екстреми ипак нису ускоро могући. Ледена површина Арктика повећала се 60 посто Шта се топљења полова тиче, пише Билд, нити то нам тренутно не представља превелику опасност. Чињеница је да се полови топе, али ниво мора тренутно расте само 3,2 милиметара годишње. Осим тога прошле је године ледена површина Арктика нарасла за 60 посто због чега је 20-ак бродова остало заробљено у леду. Птичији грип већ смо заборавили Као претња људском роду спомињао се и птичији грип. Говорило се о пандемији, а 2006 године Европа је била на ивици хистерије. У међувремену се показало да птичји грип и није тако опасан како се мислило. Данас о њему више се не прича, а хиљаде вакцина које су државе наручиле у страху од ширења болести, су пропала јер се нико више не вакцинише против птичијег грипа.
Прочитајте још:(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА: Десет језивих фотографија(ВИДЕО) ВАМПИР: Слепи миш угризао гитаристу за врат!
Убили се због Халејеве комете Неки претњу виде и у Халејевој комети. Највише панике изазвао је у мају 1910 године. Неки су га се толико уплашили да су починили самоубиство, а неки су продали све што су имали. Комета се Земљи приближава сваких 76 година. Кроз векове су му "приписивали" кугу, смрт царице, смрт краљева. Неки су пак у њему видели своју "срећну звезду". Нуклеарни рат: Швајцарци у бункеру отворили хотел Годинама се људи боје и нуклеарног рата. Највише панике он је изазвао у Швајцарској где је направљено чак 300.000 бункера у које се може сакрити 8.600.000 људи. Пре четири године Швајцарци су мало попустили те су закључили да им толико бункера можда ипак не треба. Исте су године у једном од њих отворили хотел. Извор: 24 сата хр.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА