Најновије

ДСС сутра о новом председнику и статуту

БЕОГРАД - Демократска странка Србије ће сутра одржати седницу Главног одбора после које би требало да буде познато ко су кандидати за новог лидера странке, који треба да буде изабран на скупштини у октобру.
ДСС

ДСС

Седница Главног одбора биће одржана у Београду, а уводно излагање поднеће заменик председника ДСС Александар Поповић, наводи се у краткој најави те странке. Дневни ред седнице се претежно односи на техничке промене статута а претпостваљам да ће чланови тражити од заменика председника да објасни дешавања око одласка Ненада Поповића који је најавио оснивање нове партије, казе представник ДСС са КИМ Марко Јакшић. Он је потврдио Тањугу да је покрајински одбора ДСС, а што су прихватили и општински одбори са КИМ подржао кандидатуру Санде Рашковић Ивић новог лидера странке. Главни одбор ДСС требало би да разматра измене страначког статута, саопштили су раније представнци ДСС објашњавајући да општински одбори тек треба да преложе канбдидате за председника, који ће заменити Војислава Коштуницу. Функционери ДСС Милош Алигрудић и Рашковић Ивић саопштили су да ће прихватити кандидатуру за новог лидера странке, док је Слободан Самарџић рекао је раније новинарима да то неће урадити.
Прочитајте још:За комисију ЕУ, Војводина припада Хрватској!Шкотски премијер поднео оставку!
Медији су у потенцијалног кандидата за председника уврстили и председника београдског одбора ДСС Андрију Младеновића који се није изјашњавао о томе. Изборна скупштина ДСС на којој треба да буде изабран нови председник најављена је за октобар. Бивши функционер Ненад Поповић напустио је Д С С и најавио основање нове полтичке партије и уз помоћ, такође бившег функционера те странке Милана Стаматовића. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА