Најновије

Руски посматрачи: Шкотски референдум је био нерегуларан!

Руски посматрачи сматрају да је Лондон извршио велики притисак на Шкоте за време референдума о независности 18. септембра.
Шкотска преварена на референдуму (Фото: Journal.ie)

Шкотска преварена на референдуму (Фото: Journal.ie)

„Према ономе што су нам рекли наши посматрачи на гласачким местима, током пребројавања било је више гласова за независност. Шкоти су се нашли под великим притиском а присталице останка у Уједињеном краљевству су прибегли свим могућим смицалицама“, рекао је шеф Удружења за заштиту изборних права „Грађанска контрола“ Георгиј Фјодоров. Члан Одбора за иностране послова Савета федерације Игор Морозов, рекао је да је на резултате референдума у многоме утицала „пропаганда Вестминстера“.
Прочитајте још:Шкотски премијер поднео оставку!КАТАЛОНИЈА: Резултати у Шкотској немају утицај на нашу независност
„Можемо да видимо да су, изузев у Глазгову, присталице независности остале у мањини. Сматрам да је пропаганда одиграла велику улогу у томе и да су томе допринеле изјаве партијских лидера што је имало утицаја по гласање“, рекао је Морозов. Британски лист „Гардијан“ пренео је изјаву акредитованог посматрача на референдуму Игора Борисова, да гласање није испунило основне међународне стандарде и да су се посматрачи жалили да је пребројавање гласова вршено у превеликим просторијама и да је процедура била веома нарушена. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА