Најновије

Медведев: Ми смо пристојан свет!

МОСКВА – Европски произвођачи са којима је због санкција прекинута сарадња, убудуће ће моћи да заузму само слободна места на тржишту Русије, уколико она преостану, изјавио је данас руски премијер Дмитриј Медведев, поручујући латиноамеричким и азијским партнерима да при закључивању дугорочних уговора о испоруци робе немају разлога за нервозу.
Медведев - воли човек да се зеза... (Фото: ФБ)

Медведев - воли човек да се зеза... (Фото: ФБ)

„Те области, које у нашој привреди заузму или наши произвођачи - чему се веома надамо, или други страни произвођачи, у те области наши европски партнери неће моћи да се врате. То је цена коју ће Европа морати да плати”, рекао је Медведев за „Суботње вести” руске државне ТВ. Председник руске владе је, како преноси Итар-Тас с, рекао да ће „пре или касније у сваком случају бити постигнут договор”, и да „санкције неће трајати бесконачно”, али да европски партнери неће моћи да се врате на места која изгубе.
Прочитајте још: Немачке војне фирме напуштају земљу због санкција Русији!
Медведев је умирио привреднике из Азије и Латинске Америке који намеравају уместо европских добављача да уђу на руско тржиште, да у случају нормализације односа Русије и Европе њихове позиције неће бити угрожене. „Ми смо пристојан свет. Ако се о нечему договоримо испуњаваћемо уговоре који постоје, укључујући оне са латиноамеричким партнерима и азијским, несумњиво”, рекао је руски премијер. „А они, који буду спремни да се поново врате, могу да се врате само на удео који преостане, не више од тога”, нагласио је Медведев. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА