Најновије

Oвако се имам сребреничке џамије солидарисао са православним свештеником

СРЕБРЕНИЦА - Дамир Пешталић, главни имам Сребренице, одбио је да путује у Енглеску због солидарности са сребреничким протојерејом Александром Млађеновићем који није добио визу.
Сребреница (Фото: Правда)

Сребреница (Фото: Правда)

- Не сматрам то неким великим чином и није ми био циљ да то буде у јавности јер тај потез је сасвим логичан и људски. Ако смо заједно кренули нешто да радимо, само заједно можемо и да завршимо, а никако да се одвајамо - помало скромно каже Пешталић. Имам појашњава да је поп Млађеновић и он, свако са својом групом верника, требало да путује у Енглеску на позив Босанско-британског удружења "Сана" и методистичке верске заједнице Енглеске како би обишли неколико православних и католичких цркава и неколико џамија. Ради се о пројекту на којем је сребренички имам и поп требало да представе своја искуства и то како они виде ту локалну заједницу и шта јој треба, са могућношћу да предложе пар пројеката. Све је ишло добро док на ред нису дошле визе, па је тако једна група у којој је био и имам Пешталић добила документ неопходан за путовање у Енглеску, док је друга група, предвођена протојерејом Млађеновићем, од британског представништва из Варшаве, које је овлашћтено за издавање виза грађанима југоисточне Европе, добила одбијеницу уз образложење да нису испунили услове. - Визу је добила група из Тузле, а међу њима има и православаца. Мислим да се радило о забуни у Амбасади - рекао је имам Пешталић појашњавајући да су он и група која је с њим добила визу документе предали дан раније него поп Млађеновић и његова група. Након тога Пешталић је обавестио организаторе да не жели да путује у Енглеску без попа Млађеновића јер, како каже, само би њихова заједничка посета имала снагу.
Прочитајте још: 

Страшни резултати обдукције тела дечака који је умро на одмору у школи

- Сваки нормалан човјек, било којој вери да припада и ако је имало верник, ако нешто договори заједнички до краја то треба да изнесе и испоштује. То није никакав велики потез што сам урадио - каже Пешталић. Извор: Независне

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА