Најновије

Девојчица рођена без крви кренула у школу

Петогодишња Мејси Винс из Трамореа у Ирској кренула је ових дана у школу. То не би била вест да након њеног рођења нико није очекивао такво чудо јер је девојчица рођена без капи крви у организму.
Meјси Винс данас, фото: MEDAVIA.co.uk

Meјси Винс данас, фото: MEDAVIA.co.uk

“Чудесна” Мејси, како је називају ирски и британски медији, рођена је шест недеља раније, септембра 2009. године. Одмах након порођаја, како каже Мејсина мама Ема (31), девојчицу су пребацили на Одељење интензивне неге. "Прво ми нико није говорио шта се догађа. Нисам могла ни да је видим након рођења, тако су је брзо однели од мене. Сестре су ме извештавале како је моја девојчица, али сви су били врло нерасположени и озбиљних лица", каже Ема која је тегобе почела да осећа у 34. недељи трудноће Каже да је осетила чудну надутост, а беба је престала да се помера. Ема је убрзо после порођаја сазнала шокантну чињеницу - Мејси је рођена без имало крви у телу, а ниво хемоглобина у њеном организму био је нула. Уместо крви имала је само супстанце крвне плазме.
Погледајте и:(ФОТО) ЧУДО У ДОЊЕЦКУ: Икона Господа Свемогућег зауставила гранату!
Лекари су рекли су да је реч о медицинском феномену и да је сва крв из мале Мејси прешла у њену мајку. Мала Мејси из Ирске је током две недеље након рођења примала трансфузију, а лекари су предвиђали да ће последица њеног специфичног стања бити оштећење мозга. Али, девојчица је све изненадила. Из болнице су је отпустили кући за Божић 2009, а данас, пет година после, нема баш никаквих последица. Мајка девојчице каже да, према њеним сазнањима, овакав случај није забележен нигде у свету. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА