Најновије

Немци туже Украјину због пада МХ17

БЕРЛИН - Породице Немаца погинулих у рушењу малезијског авиона у Доњецку намеравају да туже Украјину и њеног председника за убиство из нехата свих 298 људи, колико их је било у летелици.

Пад авиона у Украјини (Фото: ЛајфЊуз.Ру)

Пад авиона у Украјини (Фото: ЛајфЊуз.Ру)

Адвокат који представља три породице немачких жртава, иначе професор закона о авијацији, Елмар Гимила изјавио је да је према међународном закону Украјина требало да затвори ваздухопловни простор уколико није могла да гарантује безбедност летова. - Свака земља је одговорна за безбедност свог ваздухопловног простора" навео је Гимила у саопштењу прослеђеном Ројтерсу. Лист Билд ам Зонтаг је цитирао Гимила да је тиме што није затворила ваздушни простор, Украјина прихватила да ће животи на стотине људи бити уништени, и то представља кршење људских прва. У првом званичном извештају холандских вештака, објављеном почетком месеца, наводи се да је авион оборен средином јула погођен у лету "великим бројем пројектила изузетне брзине", што га је изломило на комаде. Малезијски авион се срушио 17. јула, а погинуло је 298 људи, међу којима су две трећине били Холанђани.
Прочитајте још:

Откривена дуго чувана тајна Леди Дајане и принца Чарлса!

Понижавањe Русије води у трећи светски рат!

Истражитељи су закључке о узроцима пада авиона донели на основу информација из црних кутија авиона, фотографија и видео снимка с лица места, као и информација добијених од украјинске контроле ваздушног саобраћаја. Међутим, холандски истражитељи нису били у могућности да обиђу место несреће у региону Доњецка због оружаних борби између проруских активиста и украјинских снага, па су се ослонили на информације украјинског стручњака са лица места. Холандски одбор за безбедност координише истрагу о трагедији почев од 23. јула на основу споразума са Кијевом, а група међународних истражитеља састоји се од стручњака из Аустралије, Малезије, Холандије, САД, Русије и Украјине. Коначни извештај очекује се следеће године. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА