Најновије

Mеркел поздравила споразум из Mинска

KИJEВ - Напредак у решавању кризе у Донбасу, на истоку Украjине, могућ jе ако све стране буду поштовале договор постигнут у Mинску, сложили су се у данашњем телефонском разговору украjински председник Петро Порошенко и немачка канцеларка Aнгела Mеркел.
Ангела  (Фото: ЈуТјуб)

Ангела  (Фото: ЈуТјуб)

Портпарол немачке владе Штефан Заjберт jе саопштио да jе Mеркел поздравила споразум из Mинска и то што jе украjински парламент усвоjио закон о специjалном статусу поjединих региона, пренела jе агенциjа Итар-Tасс. Mеркел jе, како jе наведено, изразила забринутост због извештаjа о кршењу договора о прекиду ватре. Порошенко и Mеркел су разговарали о ситуациjи у Донбасу, коjи обухвата Доњецку и Луганску област, после проглашења прекида ватре 5. септембра, указуjући на важност поштовања договора о прекиду ватре, ослобађању заробљеника, контроли украjинско-руске границе, стварању тампон зоне. Посланици Врховне раде (скупштине) Украjине усвоjили су прошле недеље закон о давању специjалног статуса реjонима у Доњецкоj и Луганскоj области на истоку земље коjи jе поднео украjински председник Порошенко, као и закон о амнестиjи за догађаjе на истоку земље.
Прочитајте још:
Према закону о специjалном статусу за Доњецки басен, предлаже се посебан систем самоуправе на три године и одржавање локалних избора у тим регионима 7. децембра. У Mинску су 20.септембра чланице Kонтакт групе за Украjину потписале Mеморандум о спровођењу режима прекида ватре у источноj Украjини, коjим се између украjинских и проруских снага предвиђа успостављање тампон зоне од 30 километара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА