Најновије

Ово су највеће заблуде о лековима које вам могу озбиљно наштетити!

Премда корисни, неправилна употреба лекова могла би вас скупо коштати.
Фото: tunisienumerique.com

Фото: tunisienumerique.com

Истраживање компаније Лоудс Фармаци показало је да 46 посто људи не зна како правилно узимати лекове које тренутно користе. Најчешћи проблеми који се појављују због тога: Дробљење таблета због лакше конзумације Неки лекови осмишљени су тако да делују кроз одређени период или пак почињу деловати касније па су обмотани разним слојевима, ако разбијете ту заштиту у организам ће доспети велика количина лекова одједном. Један од примера су лекови за крви притисак који имају једнодневно деловање. Међутим старијим особама гутање лека у комаду често је неугодно. Ипак, ако лек уситните догодиће се изненадан пад крвног притиска, што може изазвати несвестицу. Ибупрофен пре вежбања Узимате лек пре вежбања да лакше издржите тренинг? У опасности сте јер можда нећете препознати да сте се повредили. Истраживање универзитета у Холандији утврдило је да ибупрофен прие напорног вежбања изазива оштећење желуца. Креме Премда се чине безопасне, креме за лечење неких стања могу вас чак и убити. Ради се о кремама које садрже метил-салицилатат, посебно када се мешају са другим врстама лекова против болова. Редовито коришћење крема са стероидима, попут оних за екцеме, на концу може довести до стањивања и пуцања коже. Креме које имају естроген и прогестерон због чешће примене могу имати толико висок ниво присуства у организму да можете доживети бол у грудима.
Прочитајте још:Кило више за дужи живот: Предности пунијег стасаНаучници открили како да зауставе метастазе рака!Mед je замена за антибиотике
Лекови против болова за време прехлада Нека истраживања показала су да лекови против болова у овом случају могу продужити трајање прехладе. Парацетамол У 24 сата сме се узети највише четири грама парацетамола. Обично су паковани по 500 мг, али не смете узети више од две таблете одједном јер би то могло изазвати оштећење јетре. Извор: дневно хр.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА