Најновије

Голи оток постаје рај за гејеве?

Еколошки социјални форум из Хрватске жели од Голог отока да направи туристичко место на којем би се дружили хомосексуалци из целог света.
Нови Миконос? Фото: Голиоток.цом

Нови Миконос? Фото: Голиоток.цом

Са друге стране, некадашњи логораши не могу ни да замисле да ће на месту на којем је у време Титове Југославије око 16.000 људи било заточено у злогласном казамату, крвнички мучено и убијано, ускоро осванути геј клубови. Незамисливо им је да ће се на обали башкарити припадници ЛГБТ популације и да ће острво постати место “забаве и задовољства”, пише “Курир”. - То је друга држава и бојим се да ми не можемо ту ништа да урадимо. Одлука о томе шта би требало да се чини с тим логором највише би морала да се тиче Срба, с обзиром на то да су чинили највећи број прогнаних, чак 7.500 људи. Сад ће уместо Центра за сећање на гладне, изубијане, уморне, попишане, фекалијама намазане и на крају преваспитане људе без достојанства, направити глупо, непримерено и морално упитно место за хомосексуалце – каже Мирослав Манић, секретар удружења “Голи оток”.
Слично:Голи оток на продају, заинтересовани и СрбиИ Срби хоће Голи оток
Ипак, историчари истичу да би боља идеја била претворити место у музеј државне репресије у социјализму. Око 300 преживелих Голооточана у Србији, сматра да је претватање овог острва у место за дружење хомосексуалаца, само начин да се затре све оно што је тај озлоглашени затвор представљао. - Пет година сам био тамо. Мрско ми је и да се сећам какву сам голготу проживео. Срамотаје то што раде – каже један од преживелилх, Федор Тифат (86). Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА