Најновије

Русија „протерује“ странце из власничке структуре својих медија

МОСКВА - Државна Дума - доњи дом руског парламента - усвојила је данас закон који недозвољава да странци у домаћим медијима имају више од 20 одсто акција.
Фото: liveinternet.ru

Фото: liveinternet.ru

Ово ограничење - којим Русија жели да себи поврати „информативни суверенитет“ - важиће за друге државе и међународне организације и све што се налази под њиховом контролом, страна правна лица, руска правна лица са страним уделом у власништву, за стране грађане, лица без држављанства и за грађане Русије који имају и пасош неке друге земље. Сви са овога списка - сви заједно и свако појединачно - неће у руским медијима више моћи да има више од петине акција. Новоусвојени закон, чији ће поједини чланови бити још дотеривани амандманима, забањуј да странци на било који други начин утичу на власнике руских медија и њихове редакције. Вице-спикер Думе, Сергеј Жељезњак, оценио је да је овај закон Русији био преко потребан јер се против ње води информативни рат.
Прочитајте још:Због санкција Русији познати амерички глумац остао без „Калашњикова“
Већ се појавила и иницијатива да закон буде допуњен и забраном странцима да финансирају уске медије. Странци су досад могли да буду власници половине акција руских телевизија, а у штампи - стопостотни. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА