Најновије

Српска интима на удару хакера - нико није безбедан!

Хакери пресрећу сигурносне камере по Србији, а безбедни нису чак ни грађани који чекају у реду за депилацију интимних делова тела, тврде београдски медији.
Хакерски напади све учесталиjи (фото: Cleverscene.com)

Хакерски напади све учесталиjи (фото: Cleverscene.com)

Хакерски сајт на коме је објављено више од триста пресретнутих видео-записа са сигурносних камера из Србије дневно посећује десетине хиљада људи. Сваки корисник интернета може непрекидно да гледа ко и шта купује у појединим продавницама, ко је с ким отишао на састанак у кафић, па чак и ко се спрема за депилацију интимних делова тела, пише “Блиц”. Такође, можете да видите и раднике који дремају у канцеларијама, љубитеље пецива како се двоуме пред пекарским рафовима, али и снимке из домова неких Београђана… Сајт је рај за воајере свих врста којима су бескрупулозни хакери омогућили да зађу у највећу интиму. Европски стручњаци тврде да су узрок овог међународног хакерског напада необезбеђене камере којима нису промењена фабричка подешавања и шифре (нпр. админ и 12345).
Повезано:ПАЖЊА: Хакери вас снимају вашим камерама!
''Нема сумње да је то сајберкрађа, али често сами корисници доприносе таквом криминалу. Сваки произвођач камере напомиње да је потребно променити шифре на уређајима, али то, очигледно, појединци не ураде, све док се овакве ствари не догоде'', навео је стручњак за сајберкриминал и бивши заменик тужиоца Александар Милосављевић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА