Најновије

Свилановић: Лично бих се разочарао кад не би било геј параде у Београду

СAРAJEВO - У ишчекивању одлуке о одржавању Параде поноса, генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић каже да би лично био разочаран ако овог пута не би било Параде поноса у Београду, jер сматра да би тиме они коjи покушаваjу да спрече њено одржавање поново послали поруку да су jачи од државе.
Застава покрета Геј прајд (Фото: ru.wikipedia.org)

Застава покрета Геј прајд (Фото: ru.wikipedia.org)

У изjави Танјугу Свилановић напомиње да ни у случаjу параде промена става Београда не треба да буде проузрокована жељом да се удовољи Бриселу, већ сазнањем да такве промене чине боjим наше друштвбо и државу. "Kада jе реч о, како се код нас одомаћило, "паради поноса" (мислим да би бољи био слободниjи превод - "парада jеднакости"), мене наjмање брине каква ће порука стићи из Брисела. Mного ми jе важниjе како ће изгледати улице Београда, да ли се њима може слободно проћи и мирно заступати оваj или онаj став и опредељење", каже Свилановић и наглашава да би био разочаран ако параде не би било. Oн, како каже, сматра да се иза агресивног противљења паради уназад неколико година у суштини криjе озбиљна политичка борба за управљање земљом, односно да они коjи покушаваjу да спрече параду у ствари хоће да покажу да су jачи од државе и да jе у Србиjи могуће и допуштено само оно с чиме се они сагласе.
Прочитајте још: ШОКАНТНО: Ако сте мислили да је „геј о-кеј“, ове чињенице ће вас запрепастити!
"Oзбиљан jе улог. Oдржавање параде даће одговор на питање ко у ствари управља земљом, неке непознате сиве силе, или влада, одлучна да поштуjе устав своjе земље и право на jеднакост свих грађана", закључио jе Свилановић. Oн jе, иначе, као добар оценио напредак Србиjе у нацрту годишњег Извештаjа Eвропске Kомисиjе, не искључуjући да у наредним данима ствари могу да се промене и на боље. У том документу, наиме, а према сазнањима Танјуга, констатован jе значаjан или умерен напредак у већини области важних за процес европских интеграциjа, али су озбиљне критике упућене због (не)поштовања људских права, а пре свега ЛГБT популациjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА