Најновије

(ВИДЕО) Послушајте како српски монах хвали муслиманке, а куди хришћанке!

Монах Српске православне цркве, отац Арсеније (Јовановић) из манастира Острог у Црној Гори, гостовао је на телевизији Републике Српске и изнео занимљиве ставове о женама. Он је у знатној мери похвалио муслиманке, а кудио хришћанке, Српкиње. 
Монах Арсеније (принтскрин Јутјуб)

Монах Арсеније (принтскрин Јутјуб)

Говорећи о разводима, он је казао да је и раније било развода, али не у толикој мери као данас. - Људи више немају осећаја за жртву, за љубав, да претрпе мало. Он се разводи овако - рекао је пуцнувши прстима. На примедбу водитеља да је можда телевизии крива, одговроио је да није. - Телевизија је Божји дар. Бог је дао човеку, телевизију, али садржај је битан. Као нож, можеш да га употребиш да исечеш хлеб и нахраниш брата,  а можеш да га закољеш. Тако и телевизија. Све зависи од људи који раде на њој. Телевизија може да буде феноменална ствар, да се едукује човек. И интернет и све. Али ми грешимо, радимо ствари на тим медијима које нису добре и онда кажемо - телевизија је крива. Ма није телевизија крива, него су криви изопачени људи који воде телевизију. Погрешни програми - казао је монах Арсеније. Он је рекао да је посебна прича моде како треба изгледати и кретати се улицама. - То је страшно. Некад се ми хришћани спрдамо тако, па кажемо "Види ове муслиманке забрадиле се, шта изигравају". Па како шта изигравају? Ма они спасавају своје девојке, своје жене. Једно друштво зависи од здраве жене, од здраве чедне и моралне девојке. Зашто кажу да Немци не могу ништа Турцима у Немачкој? Сачували су своје жене. Оне су се обукле, можда необично за ово друштво, али она ипак чува неку своју чедност, неки свој морал. А погледајте младе хришћанке овде по Београду, Подгорици и овим крајевима. Исцепане, огољене, избушене, истетовиране... Па шта су то? То је све само реч - приђи, стави руку на мене, и води ме где хоћеш - тумачи монах Арсеније. Он каже да не може да верује да је нешто друго у питању кад је "она скроз гола и има у пупку пирсинг". - Кад јој се све види. Данас је та мода тесних фармерки. Па онда боље да изађе гола, то је толико приљубљено да јој се сваки телесни набор види. И то више уствари уопште није привлачно. И ја сам мушкарца, мени је увек било привлачније да видим девојку онако у хаљини, па мало да замишљам како је то. Нема тајне. Зна се кога ће привући таква девојка. Онога ко је још јефитнији од ње. Она већ изабира човека кога неће волети и од кога ће се развести једног дана, па алиментација, деца... - сматра монах Арсеније. Извор: Правда
Прочитајте још:СПЦ: Парадирајте, али не о трошку разорене Србије!(ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО: Радомир Почуча у униформи на фронту у Новорусији!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА