Најновије

Девенпорт: Србиjа одржавањем Параде шаље позитивну поруку толеранциjе и различитости

БEOГРAД - Забрана дискриминациjе и jеднакост саставни су део европских правних тековина, коjе jе Србиjа прихватила, рекао jе данас шеф Делегациjе Eвропске униjе у Србиjи Mаjкл Девенпорт и изразио наду да ће Србиjа у недељу одржавањем Параде поноса послати позитивну поруку толеранциjе и различитости.
Мајкл Девенпорт (скриншот Јутјуб)

Мајкл Девенпорт (скриншот Јутјуб)

“На законодавном и институционалном нивоу Србиjа jе предузела све мере да се усклади са овим стандардима. Надам се да ће Србиjа моћи да пошље врло позитивну поруку толеранциjе и различитости у недељу”, поручио jе Девнпорт на конференциjи за новинаре “Исти, другачиjи, различити”. Борба против дискриминациjе, нагласио jе Девенпорт, кључна jе за даље европске интеграциjе Србиjе, додавши да jе она и део поглавља 23 коjе се тиче И заштите основних људских права. “Униjа jе више него скуп правних тековина коjе треба преузети. Oна jе пре свега скуп заjедничких вредности. Mеђутим, толеранциjа, jеднакост међусобно разумевање се не схватаjу као већ постигнут циљ, већ представљаjу и заjедничку мисиjу и визиjу свих држава чланица EУ”, истакао jе Девнпорт И додао да jе неопходно да се стално улажу време, ресурси И воља да се ове вредности развиjаjу и jачаjу.
Прочитајте још:  
Подсетивши да дискриминациjа почива на предрасудама, Девенпорт jе истакао да докле год у друштву има случаjева дискриминациjе, институциjе надлежне за њено сузбиjање И све друге треба да указуjу на то. “Докле год нечиjа лична особина представља разлог да се она стави у неповољниjи полозаj институциjе коjе се боре против дискриминациjе имаjу обавезу да информишу о тим случаjевима И да се баве том тематиком”, истакао jе Девенпорт. Kако jе рекао у Србиjи И даље постоjи дискриминациjа И подељеност у многим сегментима, указавши да се И даље велики броj група суочаваjу са ситуациjом да немаjу jеднаке услове само због неког њиховог личног своjства. Дискриминациjу, како jе додао, тешко jе искоренити, зато jе, поручуjе потребно радити на едукациjи становништва, посебно младих. “Радуjе ме што ће ова кампања бити усмерена ка младима jер они могу да наставе да вреднуjу ове вредности, коjи по истразивањима нажлост показуjу наjвише неразумевања”, казао jе Девенпорт. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА