Најновије

Oбраз кренуо у акцију: Плакатима позивају на Параду поноса

БЕОГРАД - Више локација у Београду вечерас је облепљено плакатима и налепницама десничарске организације Образ којима се позива на окупљање у центру града на дан одржавања тзв. Параде поноса. Образ је и свој скуп назвао Парада поноса.
Плакат Образа

Плакат Образа

- 28.9. 2014. 12 сати, од Саборне цркве  до Споменика србским и руским браниоцима Београда - пише на плакату Образа. Та организација планира да одржи шетњу Кнез Михаиловом улицом преко Трга Републике, Македонском, Дечанском, Косовском, Таковском, Џорџа Вашингтона, Цара Душана и улицом Тадеуша Кошћушка до Калемегдана. Уколико тај скуп буде одржан десничари би могли да се нађу само неколико десетина метара од учесника тзв. ЛГБТ Параде поноса. Полиција би у петак 25. септембра требала да донесе коначну одлуку о томе да ли ће се ове године тзв. Парада поноса одржати. Осим бројних најава окупљања десничара и навијача, безбедоносни проблем је и најављени штрајк полицијских синдиката. После забране од стране Уставног суда, Отачествени покрет Образ је наставио да делује под новим именом Србски Образ. Лидер те организације  Младен Обрадовић налази се на издржавању казне кућног затвора због ометања одржавања тзв. Параде поноса 2009. године, а против њега је у току поступак за организовање нереда током тзв. Параде поноса 2010. године.
Прочитајте још:  Навијачка шала или претња? У недељу сви у центар на „Коктел парти“Младен Обрадовић: Први пут полиција не може да ме хапси због Параде јер сам већ у затвoру
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА