Најновије

(ВИДЕО) НАУЧНИЦИ У ШОКУ: Мумија детета непрестано трепће!

Пре пет година антрополог и кустос Дарио Пјомбино Маскали раскринкао је мит о мумифицираној девојчици Розалији Ломбардо, која упркос свему не престаје да шокира научнике.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Малена Розалија Ломбардо је умрла, 1920. године од запаљења плућа када јој је било свега две године. Њеном оцу је срце било потпуно сломљено, те је замолио локалног балзамера Алфреда Салафију да је мумифицира. Иако почива међу хиљадама других мумија у Капучин катакомбама на Сицилији, Розалија највише привлачи пажју. Разлог је то што, веровали или не, Розалија свакога дана помера очи. Пре пет година антрополог и кустос Дарио Пјомбино Маскали раскринкао је мит о мумифицираној девојчици, која упркос свему не престаје да шокира научнике: - У питању је оптичка илузија услед светла које бочни прозори филтрирају, а чији се интензитет током дана мења – рекао је репортерима. Пјомбино је разоткрио ову мистерију када су радници преместили ковчег са мумифицираним телом мале Розалије, услед чега се њено тело благо померило. Тада је по први пут могао да погледа у њене очи, јасније него икада. - Њене очи нису потпуно заклопљене, и истина је да никада нису ни биле – изјавио је антрополог.
Прочитајте још:ПРВИ ДОКАЗ ФБИ: Документ који доказује да је Хитлер побегао у Аргентину!(ВИДЕО) Луд, храбар, или нешто треће: Процените сами!
Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА