Најновије

ЕУ спремна да укине санкције Русији!

Председник Европског савета Херман ван Ромпеј изјавио је у Њујорку да је ЕУ спремна да повуче санкције Русији ако буде напретка у решавању сукоба на истоку Украјине.
Бесни рат санкцијама (Фото: alexandrelatsa.ru)

Бесни рат санкцијама (Фото: alexandrelatsa.ru)

Европска унија је спремна да поново успостави поверење са Русијом и повуче санкције уколико буде опипљивог напретка у решавању сукоба на истоку Украјине, изјавио је у Њујорку председник Европског савета Херман ван Ромпеј. Ромпеј је у четвртак, на седници Генералне скупштине УН, рекао да је неопходно обезбедити напредак мировног процеса, постигнутог у Минску.
Прочитајте још:
Он је истакао је да је потребно да се стране поштују прекид ватре и повинују се мировном плану, пренела је агенција Итар-Тас с. Западне санкције уведене Русији нису саме себи циљ и могу бит ревидиране ако буде опипљивог напретка, казао је председник Европског савета. Ромпеј је позвао Кијев да одлучно крене путем реформи, а те привредне, економске, политичке и устване реформе ће, како је навео, утврдити успех трајног политичког решења. Споразум о придруживању ЕУ, који су прошле недеље ратификовали украјинска Рада и Европски парламент, је компас и шанса да се помогне Украјини да се трансформише у динамичну, модерну и отворену демократију коју њен народ заслужује, поручио је Ромпеј. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА