Најновије

Јацењук поручује Путину: Mожете победити ратујући против армије али не можете победити украјински народ

Учествујући  у раду Генералне скупштине УН, украјински премијер Арсениј Јацењук позвао је у свом говору да западне санкције Русији остану на снази све док Кијев не поврати контролу над југоистоком земље и кримским полуострвом.
Арсениј Јацењук (принтскрин Јутјуб)

Арсениј Јацењук (принтскрин Јутјуб)

На крају десетоминутног говора у Њујорку, Јацењук се обратио руском председнику који је у то време био у Москви: „Престаните са агресијом на Украјину, господине Путин, ви можете победити ратујући против армије али не можете победити украјински народ“. Пре говора на Генералној скупштини Јацењук је био у Савету за спољну политику у Њујорку где је изјавио да док се у Русији на власти налази Путин, Украјини ће бити веома тешко да врати Крим.
Прочитајте још:
Стални представник Русије у Савету безбедности ОУН Виталиј Чуркин је назвао наступ Јацењука на Генералној скупштини „мелодрамом“. Чуркин сматра да би украјинском премијеру било боље да се бави решавањем економских проблема јер му је земља пред банкротом, а да остави да председник Порошенко настави преговоре са Путином. Извор: Вечерње Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА