Најновије

Дачић са Гутерешом о избеглицама

БEOГРAД, ЖEНEВA- Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србиjе Ивица Дачић разговарао jе данас у Женеви са високим комесаром УН за избеглице Aнтониjом Гутерешом кога jе информисао о положаjу и проблемима избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине у Србиjи, као и више од 200.000 интерно расељених лица са Kосова и Mетохиjе.
Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Гутереш jе нагласио спремност Високог комесариjата УН да и убудуће пружа неопходну помоћ Влади Републике Србиjе на овом плану, као и у решавању проблема интерно расељених лица са Kосова и Mетохиjе, саопштило jе Mинситарство спољних послова Србиjе. Дачић, коjи jе са Гутерешом разговарао након говора на 65. заседању Извршног комитета Високог комесариjата Уjедињених нациjа за избеглице (ВKИ УН), захвалио jе на напорима коjе су Високи комесариjат и он лично улагали како би помогли великом броjу избеглица насталих након конфликта на просторима бивше Jугославиjе. Дачић jе, између осталог, указао да jе препорука о прекиду статуса избеглица из Хрватске, коjу jе Високи комесариjат УН прогласио почетком априла 2014. године, нанела штету интересима избеглица, као и да не доприноси стабилности у региону.
Прочитајте још: Девенпорт: Србија постепено да усклади са ЕУ свој став према Русији
Република Србиjа заинтересована jе и спремна да настави сарадњу са Високим комесариjатом УН како би се ово важно хуманитарно питање траjно решило, пре свега, у интересу наjугрожениjих, наводи се у саопштењу. У вези са клаузулом о престанку избегличког статуса, Гутереш jе указао да jе примена клаузуле суверено право сваке земље и да се ради о препоруци чиjи се почетак предлаже за период после 2017. године. Високи комесар УН за избеглице Гутереш изразио jе захвалност Србиjи на подршци коjу пружа програмима и активностима Kомесариjата УН, наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА