Најновије

Ево шта је Вучић рекао за Фајненшл Тајмс...

СВЕТ - Премијер Србије Александар Вучић у разговору за Фајненшл Тајмс критиковао је културу своје земље да се ослања превише на донације, као и превелик јавни сектор, обећавши истовремено стварање привреде која ће стварати могућности за развој.
Александар Вучић у Москви (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић у Москви (Фото: ЈуТјуб)

Овај угледни лист наводи Вучићеве речи да су мере болне али неопходне, и да се са њима касни. Фајннешл тајмс подсећа да ће плате у јавном сектору веће од 25.000 бити умањене од 10 до 10,5 одсто, а да ће пензије у истом рангу бити смањене од 3,1 до 10 одсто. "Овај план и ове мере штедње ће поставити темеље боље, ефикасније и модерније економије. Ми знамо да су смањења болна али су неопходна ако желимо да створимо темеље стабилне и здраве економије, с обзиром на ова немирна времена, и погрешне одлуке донесене у прошлости", рекао је Вучић.
Прочитајте још: Путин добија орден у Београду
Према Вучићевим речима не трага се за брзим излазом али се мора бити реалан. "Не смемо да смањујемо драстично, превише брзо, што би могло да угрози опоравак економије. Имамо одговорност да заштитимо оне најрањивије груп", рекао је премијер Вучић. Вучић тврди да његове реформе које укључују промене Закона о раду и Закона о приватизацији могу да трансформишу земљу. "Наша одговорност је да створимо модерну економију у Србији која је заснована на индустрији и развоју пословања а не која се ослања на донације и гломазан јавни сектор. Желимо да млади имају прилику да се запосле, да људи могу да раде, а не да иаммо само неке појединце а да други не добијају шансу. Премијер Србије истакао је и важност договора са ММФ. "Преговараћемо са ММФ у новембру ове године. Договор са ММФ имаће утицај на стране инвестиције, и пружиће сигурност нашем макроекономском финансијском плану", рекао је Вучић. Он је поновио да је Србија хиљадама миља далеко од банкротства. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА