Најновије

Kaспаров о Путину: Тај је опасност за светски мир - игра покер док сви играју шах!

Шаховска легенда Гари Каспаров дао је интервју за “Јаху њуз" у којем покушава да увери јавност да председник Русије Владимир Путин представља опасност по светски мир.
Каспаров (Фото: Принтскрин Јаху)

Каспаров (Фото: Принтскрин Јаху)

У разговору с новинарком Бајаном Голодригом, Каспаров је оптужио Барака Обаму за закаснелу реакцију приликом руске анексије Крима. Још оштрији је према европским челницима које упоређује са индиферентним политичарима заслужним за догађаје који су довели до Другог светског рата. Милитанте Исламске државе сматра диверзијом која је окупирала пажњу целог света, а подршку западних челника сиријским снагама у борби против џихадиста назива хипокризијом, јер су исту такву помоћ одбили да пруже Украјини. Каспаров верује како ће санкције према Русији уродити плодом, али само ако потрају најмање до пролећа следеће године. Уверен је како ће Путин предстојећу зиму и руске залихе плина искористити за уцене и покушај укидања санкција. Такође, сматра како Путин уверава најближи круг сарадника, од којих су скоро сви најмоћнији и најбогатији људи Русије, да ће Запад први попустити: "Он игра покер, док сви други играју шах", каже Каспаров. На питање да ли планира да се у будућности кандидује на руским изборима, Каспаров упозорава: “Заборавите изборну смену власти у Русији. Бојим се да ће се смена догодити на сумњив начин који ће на крају довести до потпуног колапса државе“. Славни шахиста верује како ће Светско фудбалско првенство, које треба да се одржи у Русији 2018. године, бити премештено у другу државу те да су пред Русијом тешки дани док год је Путин на власти.
Прочитајте још: Рогозин: Ако буде оружаног сукоба у Приднестровљу, штитићемо наше сународнике!
Иначе, Каспаров је прошлог месеца изгубио у борби за председника Светске шаховске федерације, ФИДЕ. Победио га је дугогодишњи председник ФИДЕ, контроверзни богаташ Кирсан Иљумжинов, некада добар пријатељ Садама Хусеина и Муамера Гадафија. Извор: Вестионлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА